Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Холодна війна-2. МЗС Грузії заявляє про агресію Росії

Новини Сакартвело 9793 перегляди

Опубліковано - 30.04.2008 14:05 | Всі новини | Версія для друку

Холодна війна-2. МЗС Грузії заявляє про агресію Росії
Холодна війна-2. МЗС Грузії заявляє про агресію Росії
Російська Федерація зробила ще один безвідповідальний і провокаційний крок – без попереднього узгодження з властями Грузії і їхньої згоди односторонньо збільшила чисельність т.з. миротворців в Абхазії, Грузія.

Як зазначається в заяві МЗС Грузії, власті Грузії категорично засуджують цей факт агресії, прикритий миротворчою операцією.

«Державний кордон Грузії на річці Псоу пройшли: російська бронетехніка, важка артилерія і додаткові військові з’єднання. Чітке уявлення про масштаби цієї провокації створює заява Міноборони Російської Федерації від 29 квітня 2008 року, згідно якої на адміністративному кордоні Грузії, без узгодження з її властями, відкрито 15 додаткових постів.

Грузія послідовно звертає увагу міжнародної співдружності на дестабілізуючу роль озброєного контингенту РФ в зонах конфліктів. Сьогоднішнє широкомасштабне зростання чисельності озброєних сил в Абхазії, Грузія вважає ще одним фактом і черговим небезпечним кроком Російської Федерації, який збільшує ризик ескалації конфлікту і створює загрозу миру і безпеці в регіоні.

Грузія звертається до міжнародного співтовариства і міжнародних організацій, зокрема до групи країн-друзів Генерального Секретаря ООН, вжити адекватних, рішучих і своєчасних заходів для припинення озброєної агресії Російської Федерації проти Грузії», - говориться в заяві.

«Рішення Росії про направлення в зону конфлікту в Абхазії додаткової кількості миротворчих сил не допоможе зниженню напруженості», - заявив верховний представник Євросоюзу з питань єдиної зовнішньої політики і безпеки Хавьер Солана після зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

«Навіть якщо число миротворців буде збільшено в рамках ліміту, якщо хочемо понизити вірогідність напруженості, не думаю, щоб зараз їхнє збільшення було б мудрим рішенням», - сказав Солана.

Офіційний Вашингтон також негативно оцінює позицію Росії в зв’язку збільшенням військових сил в зонах конфлікту.

Як заявив представник Державного департаменту Метью Брайз, абсолютно зрозуміло, що ця дія Росії викличе політичну і військову напруженість.

За словами Брайза, Росія, як медіатор, не повинна робити неприпустимих кроків. Він не виключає, що напруга відносин між Росією і Грузією, можливо, пов’язана з бажанням Грузії вступити в НАТО.

«Росія не повинна робити кроків, які спричинять за собою політичну і військову напруженість. Що стосується Грузії, то вона знов повинна зберігати спокій, не звертати з узятого курсу і залишатися сильною демократичною країною», - заявив Метью Брайз.

Міністерство оборони Росії вчора заявило, що «провокаційні дії» грузинської сторони проти російських миротворців змусили Москву збільшити чисельність миротворців в зоні конфлікту в Абхазії. Російське оборонне відомство не конкретизує, наскільки буде збільшений російський контингент, але заявляє, що це відбудеться «в рамках рішення Ради лідерів країн СНД».

У рішенні Ради глав держав учасників СНД про використання КСМФ в зоні грузино-абхазського конфлікту у зв’язку з чисельністю контингенту мовиться: «Розмістити в зоні грузино-абхазського конфлікту Колективні сили по підтримці миру, що складаються з військових контингентів зацікавлених держав-учасників Співдружності в кількості 2,5-3 тисяч чоловік».

На проведеній в Люксембурзі прес-конференції глава російського МЗСу Сергій Лавров заявив, що збільшення числа миротворців відбулося в рамках рішення лідерів СНД.

За словами Лаврова, "Росія не збирається воювати з Грузією. Ми наводимо численні факти, які говорять про те, що грузинське керівництво може виношувати плани силового рішення проблем Абхазії і Південної Осетії».

Лавров також сказав: «Якщо Грузія здійснить ту загрозу, яка була озвучена нею кілька разів у зв’язку із застосуванням сили в Південній Осетії і Абхазії, ми будемо вимушені прийняти у відповідь заходи для захисту наших громадян».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Новини Сакартвело»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минуле корисне тільки в тому сенсі, що вказує нам шляхи та засоби до розвитку”
Генрі Форд

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.