Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Холодна війна-2. Росія нарощує військові м’язи в Україні

Імперія «Совок» 9724 перегляди

Опубліковано - 30.05.2008 14:22 | Всі новини | Версія для друку

Холодна війна-2. Росія нарощує військові м’язи в Україні
Холодна війна-2. Росія нарощує військові м’язи в Україні
Головком ВМФ Росії Володимир Висоцький сьогодні зробив різку заяву з приводу Чорноморського флоту - одного з найгостріших зараз політичних питань у відносинах з Україною. Про нарощування військової присутності в Україні.

Висоцький не виключив, що Росія може збільшити число своїх кораблів в Севастополі до сотні, а також повідомив, що після закінчення терміну оренди бази в Севастополі російський флот з Чорного моря нікуди не подінеться - лише переорієнтуэться на кавказький напрямок.

"Базова угода дає нам можливість мати у Чорноморському флоті до сотні кораблів, а зараз ми маємо 35, чисельність складу може доходити до 25 тисяч, а ми маємо 11. Тоді можна поставити питання - що нам заважає доукомплектувати кількість до базового", - завав Висоцький. Головком ВМФ сказав, що у держави "можуть з'явитися моменти, на які ми реагуватимемо за допомогою Чорноморського флоту". "Причому це стосується не тільки Чорного моря, але і Середземного", - відзначив він. Там також може бути створена російська військово-морська база, не виключив він.

Термін оренди бази в Севастополі закінчується в 2017 році. "Що буде потім - Чорноморський флот збережеться у будь-якому випадку, йдеться про його розвиток, - сказав головком "Інтерфаксу". - підсилюватимемо його (флот) відповідно до його бойового призначення, паралельно з цим ми займатимемося розвитком опорних пунктів на Кавказькому напрямку".

Крім того, Висоцький підкреслив, що Росія не розглядає питання про вивід ЧФ з території України до закінчення терміну оренди бази в Севастополі. "Ми сьогодні не ставимо питання про виведення флоту до 2017 року. Ця точка зору не викликає сумнівів", - сказав головком.

"Я стою на тій позиції, що ніхто, зокрема керівництво України, не ставить питання про виведення Чорноморського флоту, воно обговорюється окремими особами, в пресі, в Раді, але не було жодного робочого засідання уповноважених органів, пов'язаних з ухваленням рішень з питання про виведення флоту до 2017 року", - вказав Висоцкий.

Частину флоту можна розмістити в Киргизії

Військово-морський флот Росії розвиватиме військово-технічну співпрацю з Киргизією, заявив також Висоцький, що знаходиться з візитом в Бішкеку. За його словами, він вже провів переговори з представниками уряду Киргизії і її військовим керівництвом, в результаті яких вдалося досягти домовленості про умови знаходження в республіці об'єктів російського військового флоту.

Киргизія вже провела всі необхідні для цього внутрішньодержавні процедури. "Умови розміщення наших об'єктів взаємоприйнятні і не викликають заперечення сторін", - відзначив головком.

Тим часом він не виключив, що ці умови з часом можуть мінятися. "Прийде час, щось переглядатимемо, про щось радитимемося. Але, на мій погляд, принципових змін за угодою з Бішкеком не відбудеться", - сказав Висоцкий.

Наразі в Киргизії знаходяться два військові об'єкти ВМФ Росії, що залишилися тут з радянських часів.

Довідка: у Киргізії моря немає, проте є озеро Іссик-Куль.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.