Аратта - На головну

12 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Цінова війна проти народу. У столиці може подорожчати вода, тепло і метро

Добробут 5573 перегляди

Опубліковано - 9.07.2008 15:59 | Всі новини | Версія для друку

Цінова війна проти народу. У столиці може подорожчати вода, тепло і метро
Цінова війна проти народу. У столиці може подорожчати вода, тепло і метро
У Києві наприкінці літа ціни на деякі житлово-комунальні послуги можуть вирости удвічі, а проїзд у метро - до 1 грн. 20 коп.

Про це аявив голова постійної комісії Київради з питань житлово-комунального господарства, представник фракції Громадського активу Києва та голова правління ЗАТ "Київенергохолдінг" Юрій Бондар.

Як він наголошує, служби, що надають ці послуги, є на межі банкрутства. У зв'язку з цим Бондар бачить два виходи: або підвищувати тарифи, або отримувати постійні дотації з держбюджету.

Водночас прес-секретар Бондаря Оксана Дмитровська пояснила, що тарифи, які залежать від міської влади, є значно заниженими. "Наприклад, вода та водовідведення, за які сьогодні платять 1,48 грн., мають коштувати 2,82 грн. за кубічний метр. А проїзд у метро - щонайменше 1,20 грн.", - зазначила Дмитровська.

Вона також сказала, що собівартість тарифів за тепло на 60% вища за ті розцінки, які існують сьогодні.

Секретаріат Президента України занепокоєний невмотивованими тарифами на житлово-комунальні послуги, які встановлені в окремих регіонах.

Про це заявив 7 липня під час селекторної наради з головами обласних держадміністрацій заступник голови Секретаріату Роман Безсмертний. Він підкреслив, що розрахунок цих тарифів часто здійснюється закрито, без діалогу із громадою, що провокує конфлікти з місцевою владою.

При цьому заступник голови Секретаріату зазначив, що підвищення тарифів має такий негативний наслідок як накопичення заборгованостей за оплату комунальних послуг. Значна сума цих заборгованостей свідчить про колосальні проблеми в ЖКГ, переконаний Безсмертний.

Заступник голови Секретаріату закликав регіони встановлювати обгрунтовані тарифи та прозоро здійснювати цю політику.

Від “Аратти”: оце регіональні князьки, типу столичного, покинуть усе і дослухаються пана Безсметного!

До речі, насмілимося нагадати пану раднику гаранта, що заборгованність за комунальні послуги в першу чергу свідчить про те, що вони завеликі для бюджету пересічної української сім'ї. Тієї самої, яка голосувала за його патрона і роботодавця.

А те, що платня за так звані комунальні послуги неадекватна їхній якості - не здогадуються хіба що у СП. Звісно чому. Бо, не маємо сумніву - у оселях можновладців вони не тільки адекватні, а й надлишково якісні. Втім, вони, "обрані", давно вже мешкають у заміських маєтках і про такі категорії, як жеківський сервіс чи громадський транспорт - мають хіба що туманні спогади далекого дономенклатурного минулого...
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.