Аратта - На головну

11 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Пристрасті навколо хліба. Столичним ділкам хочеться підзаробити шантажем

Добробут 6664 перегляди

Опубліковано - 14.07.2008 14:10 | Всі новини | Версія для друку

Пристрасті навколо хліба. Столичним ділкам хочеться підзаробити шантажем
Пристрасті навколо хліба. Столичним ділкам хочеться підзаробити шантажем
ВАТ “Хліб Києва” роздмухує паніку, користуючись монопольним становищем. Мета одна - гроші не пахнуть.

Сьогодні голова правління ВАТ «Хліб Києва» Ігор Мазурка заявив, що з 15 липня столичні хлібозаводи, що входять до складу ВАТ «Хліб Києва», вимушені припинити відвантаження хліба підприємствам і приватним підприємцям, які займаються реалізацією хліба поза Києвом.

Про це повідомили у прес-службі ВАТ «Хліб Києва».

«На такий крок нас змусила піти ситуація, яка склалася на наших хлібокомбінатах. Враховуючи те, що запасів борошна залишається на тиждень, ми не можемо дозволити собі залишити мешканців столиці без хліба. Щодня за межі Києва вивозиться понад 100 тонн хлібної продукції. І якщо цей хліб залишатиметься у столиці, то ми зможемо якийсь час утримувати ситуацію», - заявив Мазурка.

Він наголосив, що у даний момент іде робота над вирішенням питання щодо компенсацій хлібовиробникам і формуванням нової системи ціноутворення, для чого створено робочу групу, до якої увійшли представники Київської міської держадміністрації і депутати Київради.

Голова правління ВАТ «Хліб Києва» заявив, що це питання повинне бути вирішене у найкоротші терміни. Внаслідок заборгованості хлібопекарських підприємств, яка весь час збільшується, перед постачальниками існує реальна загроза зупинки хлібозаводів. Так, днями був зупинений хлібозавод у Броварах через відключення газу за борги підприємства, йдеться у повідомленні.

Від “Аратти”: в усьому світі є такий порядок: якщо бізнесмен не спроможний чесно заробити - він продає свій бізнес і на його місце приходить той, хто зможе дати раду й собі, і людям.

В Україні це правило не діє. Діє суцільне кидалово: можна отак запросто не розрахуватися за енергію і з постачальниками. І за це нічого не буде. Можна запросто шантажувати мільйонне місто, яке, водночас, є столицею держави, не турбуючись про те, що притягнуть до відповідальності за тероризм.

Адже - усьо "схвачено": шоу для киян і місцевої влади улаштовує мер Льоня Крсмос, який, як кажуть, й є власником млинів та пекарень у столиці.

Отакі, панове, результати голосувань за гречку. А ви іншого чекали?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Марно пояснювати дурням і начальникам: перші слухають і нічого не розуміють, другі все розуміють і тому не слухають”
Михайло Мамчич

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.