Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Війна у Грузії. ЧФ РФ бере участь у агресії проти суверенної держави

Новини Сакартвело 9436 переглядів

Опубліковано - 11.08.2008 12:41 | Всі новини | Версія для друку

Війна у Грузії. ЧФ РФ бере участь у агресії проти суверенної держави
Війна у Грузії. ЧФ РФ бере участь у агресії проти суверенної держави
У вихідні із Севастополької бухти до Кавказького узбережжя вийшла велика ударна група кораблів Чорноморського флоту Росії.

Водночас, з’явилася інформація, що росіяни з моря блокують грузинські порти і вже потопили одне із суден ВМС Грузії.

За уточненими даними, у складі групи, яка вийшла із Севастополя під вечір 9 серпня, 8 кораблів, у тому числі – флагман флоту, ракетний крейсер «Москва», сторожовий корабель «Смєтлівий», ракетні катери «Гроза» і «Івановєц», малі протичовневі кораблі «Алєксандровєц» і «Муромєц», а також два допоміжних судна «Епрон» та «Генерал Рябіков». За іншими даними, ракетних катера не два, а чотири. На борту «Москви» – командувач Чорноморського флоту віце-адмірал Олександр Клецков із оперативною групою.

Крім того, військові джерела повідомляють, що в районі Новоросійська перебуває ще одна група кораблів Чорноморського флоту, які базуються на території України. Серед них – великі десантні кораблі «Цезарь Кунніков», «Саратов» та «Ямал». Ця група кораблів брала участь у військових навчаннях «Кавказ-2008».

Служба інформації і громадських зв`язків ВМФ Росії офіційно повідомила, що відповідно до Конституції, рішенням Верховного головнокомандуючого Збройними Силами Росії кораблі Військово-морського Флоту Російської Федерації розпочали патрулювання морських просторів біля узбережжя Абхазії, поблизу зони збройного конфлікту в Південній Осетії. «З метою запобігання збройним інцидентам в районі патрулювання російських кораблів встановлені зони безпеки».

Основна мета даної операції – «забезпечення умов для захисту російських громадян, які перебувають у регіоні; надання підтримки російському миротворчому контингенту на випадок збройного нападу на нього; надання гуманітарної допомоги цивільному населенню, що перебуває в зоні конфлікту», йдеться у повідомленні.

Росіяни обстріляли грузинські плавзасоби

Російські військові заявили, що не блокують грузинські порти і силу застосують лише «з метою реалізації невід’ємного права російської сторони на самооборону». Водночас, у штабі Чорноморського флоту підтвердили, що у вихідні обстріляли 4 грузинські плавзасоби, один із яких затонув біля узбережжя Поті. З грузинського боку підтвердження цього немає.

За непідтвердженими даними, в абхазьких портах також перебувають кораблі російського флоту, постійне місце базування яких – Адлер і Новоросійськ. Зокрема, малий тральник «Касимов» зайшов у порт Сухумі, а кілька ракетних катерів – до Очамчири.

За повідомленням служби інформації і громадських зв`язків ВМФ Росії, після різкої заяви МЗС України, флагман Чорноморського флоту ракетний крейсер «Москва» і сторожовий корабель «Смєтлівий» повернулися до Новоросійська і стали на рейді порту.

Українські військові джерела у Севастополі повідомили, що штаб ЧФ Росії подав заявку на вихід згаданої групи кораблів, як і вимагає відповідна міжурядова угода, за добу. Тобто, у перший день конфлікту в Цхінвальському регіоні – 7 серпня.

Водночас, за повідомленням очевидців, режим служби морської піхоти Чорноморського флоту Росії в бухті Козачій у Севастополі був змінений ще 6 серпня. І цього та наступного дня вони посилено тренувалися на стрільбищі.

Як повідомлялося раніше, МЗС України офіційно заявив, що військові кораблі ЧФ РФ, які братимуть участь у бойових діях проти Грузії не будуть допущені на територію України.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Новини Сакартвело»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.