Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Війна у Грузії. Російська армія відвела військо за межі грузинських міст

Новини Сакартвело 9140 переглядів

Опубліковано - 11.08.2008 23:04 | Всі новини | Версія для друку

Війна у Грузії. Російська армія відвела військо за межі грузинських міст
Війна у Грузії. Російська армія відвела військо за межі грузинських міст
Російських військ в грузинському місті Горі, як про це повідомляли деякі ЗМІ, немає, озброєні сили Грузії зосередилися на підступах до Тбілісі.

Такі дані приведені сьогодні увечері на засіданні ради нацбезпеки Грузії, яке в прямому ефірі транслювали грузинські телеканали.

"Колона танків, помічена поблизу Тбілісі, була грузинською і прямувала убік Горі", - сказав Саакашвілі, підкресливши, що "Горі не зайнятий".

Цю інформацію підтверджують і російські військові, які говорять, що військовослужбовців РФ в Горі немає.

Грузинські збройні сили практично у повному складі знаходяться на підходах в Тбілісі, заявив міністр оборони Грузії Давид Кезерашвілі на засіданні ради нацбезпеки.

За його словами, російські війська займають позиції біля входу в місто Горі, але поки в саме місто не входили.

"Мінімум до завтрашнього дня ніякій небезпеці столиці не загрожує. Ми кожну годину повідомлятимемо про ситуацію і про пересування супротивника", - сказав Саакашвілі.

За його словами, грузинські танки і артилерія розташовані у в’їзді в Тбілісі, і відповідні структури відстежують перестановки сил супротивника, і мінімум за 10 годин знатимуть, куди прямують російські підрозділи.

Саакашвілі призвав населення столиці утриматися від виїзду в регіони і не піддаватися паніці.

Впродовж дня грузинські ЗМІ неодноразово повідомляли суперечливу інформацію про пересування російських військ. Так, з посиланням на керівника інформаційно-аналітичного департаменту МВС Грузії Шоту Утіашвілі, стверджувалося, що російські сили зайняли в місті Зугдіді і Зугдідськом районі в цілому майже всі поліцейські пости і зараз патрулюють місто.
"У Зугдідський район, до 12-кілометрової Зони безпеки увійшла російська миротворча армія, і, на жаль, з їх допомогою абхази зайняли село Хурча. На даний час там знаходяться змішані російсько-абхазькі частини", - заявляв Утіашвілі.

Представник Міноборони РФ повідомив журналістів, що російські миротворці і додані їм військові частини, ліквідували небезпеку обстрілу території Південної Осетії і миротворчих позицій з району міста Сенаки, де дислокувалася друга піхотна бригада Міноборони Грузії, вийшли з цього міста.

Раніше представник Міноборони говорив, що російські миротворці і військові проводять превентивні заходи, щоб не допустити обстріл Південної Осетії і російських миротворців грузинською артилерією, а також перегрупування грузинських військових сил і засобів для нової агресії проти Південної Осетії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Новини Сакартвело»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Мале знання віддаляє від Бога, велике - приводить до Нього знову ”
Ф. Бекон, англійський філософ

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.