Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Війна у Грузії. Російські хакери атакували разом із військовими

Новини Сакартвело 8228 переглядів

Опубліковано - 13.08.2008 12:50 | Всі новини | Версія для друку

Війна у Грузії. Російські хакери атакували разом із військовими
Війна у Грузії. Російські хакери атакували разом із військовими
Вперше в історії збройних конфліктів між двома країнами передувала інтенсивна кіберпідготовка.

Про це написала американська газета “Нью-Йорк Таймс”.

Видання зазначає, що за кілька тижнів до конфлікту в Південній Осетії несанкціонованих втручань у роботу зазнали портали Національного банку Грузії і Президента Михайла СААКАШВІЛІ. Зокрема, сайт лідера Грузії припинив свою роботу на добу внаслідок масованої D.D.O.S атаки (Distributed Denial Of Service Attack - розподілена відмова обслуговування, що є наслідком потоку мережевиx пакетів від атакуючих комп’ютерів на сервера-жертви - УНІАН).

Після 8 серпня (початку бойових дій) кібератаки стали ще інтенсивнішими, через що був заблокований доступ до більшості грузинських інформаційних веб-сайтів.

“Нью-Йорк Таймс” пише, що джерело атаки знаходиться, за твердженням фахівців, на хостингових серверах російських телекомунікаційних фірм, а спеціально створений для цієї мети сайт http://www.stopgeorgia.ru розповсюджує програмне забезпечення для участі в масованих атаках не лише на грузинські, але й західні інформаційні інтернет-ресурси.

Видання зауважує, що фахівці вважають вартість такої хакерської облоги неспівставною із витратами на військову кампанію. "З розрахунку чотири центи на один залучений комп’ютер, кошторис такої кіберкампанії менший за вартість одного гусеничного тpаку для танку", - зазначив один із спеціалістів.

Кібератака на Грузію є швидше символічною, аніж здатною паралізувати діяльність її урядових установ, як це трапилося недавно в Естонії, зазначає “Нью-Йорк Таймс”.

Від “Аратти”: те, що російські спецслужби вже давно ведуть кібервійни - загальновідомо. І не тільки у вигляді хакерських атак на "ворожі" ресурси.

Погляньте на українські політичні форуми: там вже давно триває підготовча робота бригади ФСБ, яка інтенсивно обробляє совкових лохів.

До речі, в цьому офіцерам російських спецслужб активно надають допомогу активісти і штабісти Партії регіонів, КПУ, СПУ, ПСПУ, які теж вже навчилися користуватися комп’ютерами.

Тільки СБУ - єдина державна спецслужба, яка з-за дивних причин цього не помічає, натомість намагаючись встановити в Інтернеті цензуру. Втім, - таке становище віддзекалює рівень мислення керівництва держави.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Новини Сакартвело»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.