Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Війна у Грузії. Бандформування і російська армія набрали заручників

Новини Сакартвело 11766 переглядів

Опубліковано - 18.08.2008 10:33 | Всі новини | Версія для друку

Війна у Грузії. Бандформування і російська армія набрали заручників
Війна у Грузії. Бандформування і російська армія набрали заручників
Як стало відомо британським журналістам, у столиці Південної Осетії Цхинвалі в даний час утримуються у неволі 131 грузинський заручник.

Всі вони приїхали в югоосетінськую столицю в надії знайти роботу, були схоплені прямо на вулиці і звезені в будівлю так званого міністерства внутрішніх справ республіки, де їх закрили в одному приміщенні, пише британська газета The Guardian.

Як повідомляє видання, приблизно половина заручників - жінки. Серед них є 12-річна дівчинка. "Про стан заручників нічого невідомо", - заявляють журналісти, нагадуючи, що захоплення в полон представників цивільного населення заборонене Женевською конвенцією.

За інформацією газети, південноосетинські власті захопили грузин в надії обміняти їх осетин, які могли б опинитися в полоні під час збройного конфлікту. Джерело видання в МВС республіки підтвердило наявність такого плану: "Ми сподіваємося, що обмін відбудеться найближчим часом".

Журналістові видання вдалося переговорити з одним із заручників. Для бесіди з журналістом затриманого вивели з будівлі міністерства під конвоєм трьох озброєних людей. Заручник представився Тамазом Барбікадзе. Він розповів, що працював інженером в Цхинвалі і його затримали прямо на вулиці 8 серпня. Відповідаючи на питання, чи били його, чоловік відповів, що ні його, ні інших заручників, "ніхто пальцем не чіпав".

Чоловік повідомив, що йому дозволили подзвонити дружині і дочці в Тбілісі, але не знає, коли його і інших полонених звільнять.

Попри привласнюваний йому британським журналістом статус заручника югоосетінських властей, Барбікадзе обрушився з критикою на президента Грузії Михайла Саакашвілі. "Він (Саакашвілі) почав геноцид проти народу Осетії і Грузії ... Його треба повісити", - заявив журналістам грузин. Газета розцінює цю заяву як спробу "умастити" своїх викрадачів.

Напередодні грузинський госміністр у справах біженців Коба Субеліані заявив, що знає про ситуацію із заручниками. "Вони хочуть обміняти їх на наших заручників. Проблема полягає у нас немає ніяких заручників, так що нам немає на кого їх обмінювати", - заявив він.

Південна Осетія не заперечує факту утримання грузин. Самозваний Генеральний прокурор Південної Осетії Таймураз Кугаєв розповів британському журналістові, що громадяни Грузії "містяться згідно законам військового часу", і що вони затримані з метою захистити їх від спроб помсти. За його словами, югоосетінськая сторона намагалася погоджувати передачу заручників з міжнародними організаціями і Тбілісі, проте Грузія від співпраці відмовляється.

Кугаєв повідомив, що деякі з грузинських увязнених сприяли переговорам про повернення грузинською стороною чотири осетин, але ще багато інших вважаються за зниклі без вести. "Ми вважаємо, що близько 500 осетинських громадян було викрадено і відвезено грузинськими військами з південної частини Цхинвалі", - заявив він.

Самозваний Генпрокурор республіки заявив, що по одному з випадків прокуратура веде розслідування. За даними слідства, 8 серпня грузинська танкова колона викрала шість жінок у віці від 18 до 25 років з села Хетагурово.

Як повідомляє "Кавказький вузол", 20 липня грузинська сторона узяла в заручники четверо громадян самопрогодошеної Південної Осетії - Гурама Санакоєва, Аліхана Хубаєва, Заслана Сиукаєва і Заура Хубаєва. Вони були затримані на поліцейському посту в зоні грузино-осетинского конфлікту. Пізніше Сослан Сиукаєв і Аліхан Хубаєв були відпущені під заставу в 4000 скринь (3000 доларів). 21 липня були звільнені Гурам Санакоєв і Заур Хубаєв.

Як повідомлялося раніше, російські військові та осетинські і аюхазські бандформування у захоплених грузинських населенних пунктах, окрім мародерства та масового гвалтування жінок, частину молодих жівчат та жінок вантажили у машини і вивозили у невідомому напрямку. Їхня доля й досі залишається невідомою.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Новини Сакартвело»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.