Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Війна у Грузії. Російські окупанти продовжують грабувати та захоплювати заручників

Новини Сакартвело 8052 перегляди

Опубліковано - 19.08.2008 17:15 | Всі новини | Версія для друку

Війна у Грузії. Російські окупанти продовжують грабувати та захоплювати заручників
Війна у Грузії. Російські окупанти продовжують грабувати та захоплювати заручників
Російські військові у Потійському порту затримали грузинських військовослужбовців та вивезли у напрямку Сенакі.

Про це повідомляє місцева влада. Не виключено, що грузинських військових, яким на очах у журналістів зав’язали очі й посадили в російські бронетранспортери, відправили до села Теклаті поблизу Зугдіді, де також дислокуються російські військові.

Чотири російські бронетранспортери з’явилися на території морського порту в Поті вдосвіта 19 серпня. Вони паралізували всі виробничі потужності району порту, а потім захопили 20 грузинських військовослужбовців, які вночі були введені у порт для отримання гуманітарного вантажу США і забезпечення безпеки порту.

Представники потійської влади і духівництва вели переговори про звільнення грузинських військових, проте ці переговори не мали успіху.

Цю інформацію фактично підтвердив замначальника російського Генштабу Анатолій Ноговіцин, який заявив, що серед затриманих поблизу р. Поті двадцяти грузинських військовослужбовців, - три людини арабської національності.

Крім того, Regionalreporters повідомляє, російськими військовослужбовцями були підірвані напівзатоплені кораблі берегової охорони Грузії. Корабель берегової охорони "Аєті" й десантний "Борт-302", раніше пошкоджені російськими військовими, були повторно підірвані 19 серпня приблизно о 13:00.

За інформацією керівника служби зі зв’язків з громадськістю Потійського порту Гочі Лемонджави, російські військові також викрали з порту два автомобілі марки "Хаммер", що належали приватним підприємцям, і вивезли їх з міста.

Генеральний директор Потійського порту Алан Мідлтон виразив протест у зв’язку з діями російських військових у порту.

За його словами, у позов проти збройних сил Росії, який готується наразі для пред’явлення до міжнародного суду, додасться сьогоднішній факт, коли російські військові знов увійшли на територію порту.

"Це третій випадок, коли російські військові проникають на територію порту. Це не військова установа і росіяни не мали ніякого права заходити сюди", - заявив він.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Новини Сакартвело»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Природничі науки й релігію протиставляють одна одній лише люди, погано освічені як у першому, так і в другому”
П. Сабатьє, французький хімік, Нобелівська премія 1912 р.

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.