Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Проти “Аратти” почали війну!

Наші новини 24550 переглядів

Опубліковано - 10.09.2008 18:30 | Всі новини | Версія для друку

Проти “Аратти” почали війну!
Проти “Аратти” почали війну!
Редакція національного порталу “Аратта. Вікно в Україну” повідомляє, що вже шосту добу поспіль наш сервер зазнає масованої DDoS-атаки.

На жаль, багаторівнева технологія DDoS (Distributed Denial Of Service Attack) практично не дозволяє вирахувати командний сервер кібер-терористів, оскільки наразі сервер порталу атакують сотні зомбованих ПК із різних країн світу. Однак, рівень технічної підготовки атаки та її виконання переконує, що це не витівка інтернет-хулігана, а добре підготовлена умисна акція, мета якої очевидна – перетнути джерело інформації, яка комусь явно дошкуляє. Про те, що ця атака добре керована свідчить й те, що інтенсивність фальшивих запитів не є постійною, тобто вона є керованою оператором. Звертаємо вашу увагу, що така масована атака на сервер, за експертними оцінками, може коштувати замовнику близько $2000 на добу.

Ми ввважаємо, що ця атака є цілеспрямованою спробою спецслужб затнути пельку незалежному інформаційному ресурсові, який не належить до жодного кланово-політичного угруповання і дозволяє собі критику перших осіб влади за їхні конкретні справи. Тобто, абсолютно закономірно, що об’єктом атаки став «некерований» владою чи олігархами ресурс, вплинути на інформаційну політику якого неможливо традиційними методами тиску на власників.

Зокрема, як можливу причину атаки ми не виключаємо критичну позицію редакції щодо Президента України Віктора Ющенка та його клерків, які вже давно перетнули межу не тільки здорового глузду, а й адекватного сприйняття реальності.

Ми також неодноразово звертали увагу аудиторії на конкретні факти, що опосередковано свідчать про плідну співпрацю Партії регіонів, КПУ, ПСПУ деяких інших політичних партій із спецслужбами Російської Федерації і неодноразово публічно зверталися до Президента, Генерального прокурора, Голови СБУ із проханнями, звернути увагу на це і надати правову оцінку щодо відповідності подібної діяльності вимогам законодавства України.

Особливу увагу у публікаціях міжнародної тематики ми приділяємо таким резонансним подіям, як російська агресія Росії проти Грузії. Під час активної фази військового конфлікту оперативна інформація із зони військових дій домінувала над власне українськими подіями. Після припинення вогню – ми розпочали публікацію аналітичного дослідження «Грузинський сценарій – засторога українцям», де на конкретних публічних фактах доводимо, що агресія проти Грузії має початок ще від часів СРСР і сама природа конфлікту є штучною, тобто інспірованою ззовні, КДБ-ФСБ РФ. Наразі друком вийшли дві частини дослідження і в понеділок, мала вийти третя частина, присвячена аналізу військових дій російської армії проти суверенної Грузії.

Окремо зазначимо, що останній аналітичний матеріал знайшов достатньо велику аудиторію не тільки в Україні, а й в Росії. Взагалі, друкуючи інформацію російського блоку, ми свідомо дотримуємося принципу альтернативної інформації, тобто подачі фактів, які спростовують міфи офіційної російської пропаганди.

Проте, подаючи критичну інформацію української та закордонної тематики, ми принципово не тиражуємо сумнівного компромату, різного роду «джинси», вважаючи що така інформація не тільки не відповідає принципам журналістської етики, а й принижує людську гідність споживачів нашої інформації.
Схема багаторівневої DDoS-атаки
Схема багаторівневої DDoS-атаки
На наше глибоке переконання масована й тривала DDoS-атака на «Аратту» є технологією політичної цензури в Інтернет-просторі. Ми звертаємося до колег із проханням проявити солідарність і використати свої інформаційні можливості для інформування громадськості про цей неприпустимий факт.

Наголошуємо й на тому, що подібні, за технологією, атаки масовано здійснювалися на інформаційні ресурси Грузії під час війни із Росією. І ця DDoS-атака свідчить лише про те, що війна проти України вже розпочалася і активно ведеться у інформаційному просторі. Попри райдужні сподівання українских державних керманичів, що лихо омине нашу хату.

Ми впевнені, що у разі, якщо усі мовчатимуть, завтра спецслужби безкарно атакуватимуть і ваш ресурс, якщо ви дозволите собі розкіш просто писати правду.

Наразі, нам вдалося відновити працездатність сервера. Чи надовго - питання відкрите. Проте, ми запевняємо наших читачів, що у будь-якому разі ми будемо виходити і ніякі війни, ніякі залякування не змінять нашої редакційної політики. Нас можна вбити, але не поставити на коліна!

Засновник проекту Валерій Колосюк

Головний редактор порталу Сергій Дмитриченко
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Наші новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.