Аратта - На головну

19 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Екстремальний відпочинок по-російськи. Або Помста похмільного ОМОНу

Світ навколо нас 9293 перегляди

Опубліковано - 29.07.2006 18:57 | Всі новини | Версія для друку

Екстремальний відпочинок по-російськи. Або Помста похмільного ОМОНу
Екстремальний відпочинок по-російськи. Або Помста похмільного ОМОНу
Встановлена причина «антитерористичної профілактики» відпочиваючих на російському чорноморському курорті Сочі.

Начальник УВС Сочі Олександр Бірілло у вівторок відзвітував у міській раді депутатів за дії своїх підлеглих в оздоровчому центрі «Дружба», де 18 липня місцевий загін міліції особливого призначення (ЗМОП) провів силову операцію по затриманню громадян, повідомляє газета «Время новостей».

Він визнав, що бійці діяли незаконно, оскільки у них не було дозволу на проведення будь-яких заходів ні в «Дружбі», ні де-небудь ще. «Для організації таких рейдів потрібний як мінімум наказ керівництва ГУВС Краснодарського краю, а бійці про свій намір, нібито перевірити паспортний режим в одній зі здравниць селища Нижнє Макопсе, повідомили лише начальство Лазаревського РУВС» - розповів начальник УВС.

18 липня о 23.30 група омонівців чисельністю 31 чоловік під'їхала до брами оздоровчого центру «Дружба», де відпочивають в основному підлітки. За словами директора здравниці Анатолія Терьякіна, насамперед бійці побили охоронця санаторію, який відмовився відкрити ворота. Потім вони увірвалися на територію центру, пройшлися по корпусах, піднімаючи з ліжок сплячих і б'ючи всіх, хто намагався чинити опір. Завершилася операція на пляжі здравниці в кафе «Оазис», з якого омонівці вивели всіх відвідувачів і наказали лягти обличчям униз. Загоном були затримані і доставлені в Лазаревський райвідділ міліції 18 чоловік. Це були і відпочиваючі, і місцеві жителі, серед яких знаходилися і неповнолітні. Людей тримали в райвідділі до тих пір, поки вони не погодилися підписати розписки про те, що фізична сила до них не застосовувалася. Спочатку було оголошено, що омонівці проводили «планову антитерористичну профілактику» і людей затримали за непокору й опір міліції.

Проте, вийшовши з РУВС, всі затримані відразу ж попрямували до сочинської міської лікарні №1, а потім - у прокуратуру. Як повідомив пан Бірілло депутатам, до восьмої ранку 19 липня за медичною допомогою звернулися 11 чоловік, що мали нещастя опинитися в «Дружбі» на шляху омонівців. Двоє місцевих хлопців 15 і 17 років госпіталізовані, у одного струс мозку, другому поставлений діагноз «забиття внутрішніх органів».

Полковник Бірілло також погодився з даними, які вже мали в своєму розпорядженні депутати, про те, що в «Дружбі» омонівці застосовували проти людей гумові палиці, бамбукові палиці й електрошокери. Начальник УВС підтвердив і факт арешту двох співробітників ЗМОП ГУВС Краснодарського краю в місті Сочі - старшого інспектора групи інформації та документування капітана Корольова та помічника начальника штабу капітана Пруїдзе. Ці офіцери, як з'ясувалося, були арештовані не тільки як учасники НП, але і за підозрою в організації незаконного рейду, фактично - у нападі на мирних громадян.

Напередодні депутати міських зборів Сочі провели своє розслідування скандального випадку. Виявилось, що капітани Корольов і Пруїдзе були на літній сезон прикомандировані до поста ДПС в селищі Нижнє Макопсе і жили в «Дружбі». 16 липня після служби вони проводили час в кафе «Оазис» на пляжі. Обидва були в штатському, обидва багато випили, поводилися зухвало - чіплялися до співробітниць кафе, вимагали, щоб дівчата пішли до них в номери. Відпочиваючі з Ростова-на-Дону, що спостерігали конфлікт, зробили їм зауваження. Зав’язалася бійка, у результаті якої міліціонери були побиті. Лаючись, міліціонери пообіцяли «повернутися й розібратися», що, власне, і відбулося.

18 липня нікого з командирів сочинського ЗМОП в місті не було - всі знаходилися у відрядженнях. Але, як заявив начальник УВС, керівництво ГУВС краю запропонувало всьому командуванню сочинського ЗМОП написати заяви про відставку. Вже звільнилися і деякі учасники рейду в «Дружбі». А депутат, головний лікар дитячої поліклініки Тетяна Льовченко повідомила, що їй стало відомо про те, що на людей, що постраждали від дій ЗМОП у «Дружбі», вже чиниться «певний тиск», щоб вони забрали з прокуратури свої заяви.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.