Аратта - На головну

10 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Столична влада піднімає платню за проїзд у комунальному транспорті

Добробут 5677 переглядів

Опубліковано - 30.09.2008 17:37 | Всі новини | Версія для друку

Столична влада піднімає платню за проїзд у комунальному транспорті
Столична влада піднімає платню за проїзд у комунальному транспорті
Київська міська рада рекомендує Київській міській державній адміністрації встановити граничну вартість проїзних квитків для проїзду в метро і наземному громадському транспорті 60-799 гривень залежно від їхнього терміну дії.

За таке рішення проголосували 95 депутатів Київради.

Це рішення передбачає встановлення граничних рівнів вартості місячного, квартального і річного проїзних на метро і наземний транспорт.

Таким чином, Київрада рекомендує міськадміністрації встановити граничну вартість місячного проїзного на метро у розмірі 80 гривень, на 1 вид наземного транспорту (трамвай, автобус або тролейбус) - 60 гривень, на 2 види транспорту, одне з яких метро - 130 гривень, на 2 наземних виду транспорту - 110 гривень, на 3 наземних - 140 гривень, на 4 види з урахуванням метро - 199 гривень.

Гранична вартість квартального проїзного на метро, згідно рекомендації, повинна складати 199 гривень, на 1 вид наземного транспорту - 150 гривень, на 2 види, одне з яких метро, - 325 гривень, на 2 наземних вигляду - 275 гривень, на 3 наземних - 350 гривень, на 4 види з урахуванням метро - 499 гривень.

Гранична вартість річного проїзного на метро повинна складати 365 гривень.

При цьому річний проїзний на 1 вид наземного транспорту повинен коштувати максимум 275 гривень, на 2 види з урахуванням метро - 575 гривень, на 2 наземних види - 495 гривень, на 3 наземних - 660 гривень, на 4 види з урахуванням метро - 799 гривень.

Таким чином, рекомендуючи граничну вартість річних проїзних, Київрада врахувала збереження в ній діючого тарифу на проїзд в метро на рівні 0,5 гривни.

Разом з тим Київрада не обговорювала вартість разового проїзду в громадському транспорті, мотивуючи це тим, що тарифи на проїзд встановлює Київміськадміністрація.

Під час обговорення секретар Київради, заступник мера Києва Олесь Довгий підкреслив, що введення нових цін на проїзні можливе не раніше ніж з листопада, оскільки необхіден час для інформування суспільства.

Перед голосуванням за ухвалення рішення фракція Блоку Віталія Кличка виступила з рядом пропозицій щодо змін до проекту рішення, проте Довгий розкритикував роботу фракції і її пропозиції не були враховані.

У зв’язку з цим фракція Блоку Кличка у повному складі покинула сесійну залу і не голосувала за це рішення.

Як повідомлялося, раніше Головне управління цінової політики міськадміністрації пропонувало Київраді встановити вартість проїзних на рівні 60-799 гривень.

Зараз в транспорті діють місячні проїзні (без пільг): на метро вартістю 25 гривень, на 2 види транспорту, одне з яких метро - 33 гривні, на 4 види транспорту - 57 гривень.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.