Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Альтруїзм робить людину сексуально привабливішою

Він і Вона 14013 переглядів

Опубліковано - 28.10.2008 23:56 | Всі новини | Версія для друку

Альтруїзм робить людину сексуально привабливішою
Альтруїзм робить людину сексуально привабливішою
Учені з Університету Ноттінгема (Великобританія) дійшли висновку, що альтруїзм, тобто самовідданості по відношенню до інших, робить людину привабливішою для протилежної статі.

Тім Філліпс (Tim Phillips) і його колеги провели три дослідження, в яких брали участь понад 1000 чоловік. Виявилося, що жінки цінують в партнерові альтруїзм вище за решту інших чеснот.

«Згідно еволюційної теорії, окремі особини повинні конкурувати одна з одною, але в природі ми бачимо немало прикладів безкорисливої поведінки. Якщо говорить про людей, то часто вони готові піддавати себе серйозному ризику, щоб без будь-якого зиску допомогти незнайомцям», - говорить Тім Філліпс.

Учасників досліджень розпитували про якості, які вони цінують в представниках протилежної статі, зокрема про відношення до безкорисливих вчинків, - таких як безкоштовне донорство крові або волонтерська робота. У всіх трьох дослідженнях жінки дуже високо оцінили здібність до безкорисливих вчинків.

Чоловіки при виборі партнерки теж звертають увагу на безкорисливість і самовідданість. Чоловіків і жінок з 117 пар попросили оцінити, наскільки вони цінують самовідданість в партнерові, а також, як часто вони самі поводяться безкорисливо і самовіддано. Виявилось, що в парах, де один партнер вважає альтруїстичну поведінку важливою, інший партнер частіше демонструє таку поведінку. Можна припустити, що альтруїзм справді може бути важливим чинником при виборі партнера, як у чоловіків, так і у жінок.

«Багато років біологи і психологи вважали, що альтруїстична поведінка по відношенню до чужих людей пов'язана з тим, що людина розраховує на таку ж поведінку і по відношенню до себе, тобто це варіант відносин «рука руку миє». Я упевнений, що причина альтруїзму зовсім не в цьому. Розвиток людського мозку зробило виховання дітей дуже складним процесом, тому для наших пращурів було важливо вибрати партнера, здатного стати добрим і відданим батьком. Прояви самовідданості краще всього вказують на цю здатність, тому гени, пов'язані з альтруїзмом, могли зберігатися в процесі еволюційного відбору. Статевий відбір зіграв найважливішу роль в еволюції людини» - пояснює Філліпс.

За матеріалами “British Journal of Psychology”.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Він і Вона»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.