Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українська армія зробить КРАЗ основним автомобілем

Захист держави Регіон: Полтавська область 14902 перегляди

Опубліковано - 4.12.2008 03:41 | Всі новини | Версія для друку

Українська армія зробить КРАЗ основним автомобілем
Українська армія зробить КРАЗ основним автомобілем
У 2009 році Збройні сили України планують купити 1000 автомобілів виробництва Кременчуцького автомобільного заводу.

У 2007 році військове відомство України через ресурсний дефіцит придбало лише 50 автомобілів, але в 2009 цю цифру планується збільшити майже в 20 разів, з урахуванням того, що "на Україні є можливість виробляти автомобілі, які б забезпечували боєздатність Збройних сил", повідомляє прес-служба холдингової компанії "Автокраз" з посиланням на начальника Генштабу української армії генерала Сергія Кириченка.

Сергій Кириченко відзначив під час відвідин підприємства 27 листопада, що крім нових літаків, кораблів, систем забезпечення радіолокації, артилерійських і ракетних установок, новітнього зв'язку і систем управління, потрібний ще і базовий автомобіль, здатний виконувати поставлене завдання. І, як головна кандидатура на цю роль, українські військові розглядають КРАЗ - машину власного виробництва.

Сергій Киріченко дав високу оцінку вітчизняному автомобілю КРАЗ. Зокрема, він відзначив: “Ми отримали чудову можливість подивитися на досягнення українського виробництва, виробництва високого рівня, якому можуть позаздрити багато розвинених країн світу.”

Згідно з офіційними даними, в Збройних силах України сьогодні налічується близько 4,5 тисяч автомобілів сімейства КРАЗ. Проте в основному це старі машини, які значно поступаються новим зразкам. Сучасні усюдиходи КРАЗ колісної формули 4х4 і 6х6 володіють високою прохідністю і здатні легко долати перешкоди, чим заслужили захоплені відгуки командного складу української армії.

Холдингову компанію «Автокраз» відвідали начальник Генерального штабу - Головнокомандуючий Збройних Сил України генерал армії Сергій Кириченко, командувач сухопутними військами Збройних Сил України генерал-полковник Іван Свида, командувач сил підтримки Збройних сил України генерал-лейтенант Станіслав Трегубенко, начальник Центрального Автомобільного управління озброєння Головного Управління логістики Командування сил підтримки Збройних Сил України полковник Микола Мрачко та група генералів і офіцерів Генерального штабу.

Холдингова компанія «Автокраз», в 2006 році зайняла перше місце в українському рейтингу "ТОП-100. Найдинамічніші компанії", сьогодні постачає свою продукцію не тільки на вітчизняний, але і на зарубіжний ринок. Зокрема, в 2004 році компанія уклала контракт на постачання 2200 машин до Іраку.
КРАЗ-6322. Автомобіль з колісною формулою 6х6, який заслужив визнання військових багатьох країн світу. Навантажте на нього 13 т вантажу, і автомобіль доставить його через будь-яке бездоріжжя завдяки 330 сильному двигуну, 8-ступінчастій КПП, широкопрофільним шинам 1300-530х533, оригінальній системі забезпечення двигуна повітрям. Лебідка із зусиллям на тросі 12 т - виручить вантажівку з будь-якої біди. Автомобіль може буксирувати причіп вагою до 30 т, літак по аеродрому вагою до 75 т. 
Подоланний брід - 1.2 м, максимальний підйом - 58%.
КРАЗ-6322. Автомобіль з колісною формулою 6х6, який заслужив визнання військових багатьох країн світу. Навантажте на нього 13 т вантажу, і автомобіль доставить його через будь-яке бездоріжжя завдяки 330 сильному двигуну, 8-ступінчастій КПП, широкопрофільним шинам 1300-530х533, оригінальній системі забезпечення двигуна повітрям. Лебідка із зусиллям на тросі 12 т - виручить вантажівку з будь-якої біди. Автомобіль може буксирувати причіп вагою до 30 т, літак по аеродрому вагою до 75 т. Подоланний брід - 1.2 м, максимальний підйом - 58%.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.