Аратта - На головну

20 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Київ сидітиме без тепла, поки Черновецький не заплатить

Добробут Регіон: м.Київ 5824 перегляди

Опубліковано - 12.12.2008 12:56 | Всі новини | Версія для друку

Кияни! Черновецький турбується про вас!
Кияни! Черновецький турбується про вас!
АК «Київенерго» не зможе відновити гаряче водопостачання доти, доки Київська міська державна адміністрація не перерахує компанії заборгованість з компенсації різниці в тарифах і не поліпшить платіжну дисципліну бюджетних і комунальних організацій.

Про це УНІАН заявив голова правління «Київенерго» Едуард СОКОЛОВСЬКИЙ.

За його словами, компанія технічно готова забезпечувати місто гарячою водою, проте, зважаючи на зниження ДК «Газ України» тиску в розподільних газопроводах, що живлять ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, ухвалене рішення направляти газовий ресурс виключно на опалення.

Він повідомив, що на даний час між енергокомпанією і власником ресурсу газу ведуться переговори, на яких ДК «Газ України» висунула умову повного погашення заборгованості за газ, спожитий у поточному опалювальному періоді, і забезпечення 100% оплати за газ, який буде спожитий у грудні.

“ДК «Газ України» вимагає погасити 380 млн. грн. боргу і сплатити 100 млн. грн за прогнозне споживання газу в грудні. Це астрономічна сума для компанії, і без міста (КМДА – УНІАН) ми не зможемо змінити ситуацію», – сказав Е.СОКОЛОВСЬКИЙ, уточнивши при цьому, що, за розрахунками компанії, КМДА повинна перерахувати «Київенерго» 380 млн. грн. на компенсацію різниці в тарифах.

Як повідомлялося, вчора АК «Київенерго» вимушена була вжити заходів з тимчасового припинення гарячого водопостачання адміністративних будівель, житлових будинків зони теплопостачання ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6.

До таких кроків привело обмеження газопостачання АК "Київенерго" з причин відсутності грошових надходжень від КМДА на компенсацію різниці економічно обгрунтованих витрат на виробництво і тарифом на теплову енергію.

Станом на 11 грудня температура теплоносія від ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 становить 41°С замість необхідних за графіком 74°С. Невиконання температурного графіка теплоносія негативно вплинуло на якість послуг з гарячого водопостачання і централізованого опалення. АК "Київенерго" у встановленому законодавством порядку здійснить перерахунок усім категоріям споживачів з урахуванням пониженої температури гарячої води.

Керівництво "Київенерго" неодноразово попереджало Київську міську державну адміністрацію про такі наслідки, як вимушене припинення тепло- і водопостачання споживачам у разі відсутності лімітів природного газу для компанії.

Довідка. АЕК «Київенерго» (Київ) є найбільшим виробником теплової енергії і електроенергії в Україні. Компанія повністю забезпечує потреби Києва в електричній і на 70% – в тепловій енергії.
Збиток "Київенерго" за підсумками 9 місяців 2008 роки становив 278 млн. грн., при цьому за такий же період минулого року цей показник був 25 млн. грн.
За підсумками 9 місяців 2008 роки чистий дохід (виручка) від реалізації продукції "Київенерго" становила 4 млрд. 73 млн. грн.

До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минулі покоління лишили нам не так розв`язання проблем, як самі проблеми”
Сенека

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.