Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Під Києвом зібралося 10 тис. вантажівок

Регіональні новини Регіон: м.Київ 10770 переглядів

Опубліковано - 8.08.2006 13:02 | Всі новини | Версія для друку

Під Києвом зібралося 10 тис. вантажівок
Під Києвом зібралося 10 тис. вантажівок
З учорашнього дня Київська міськадміністрація обмежила рух вантажівок по столиці в години пік. При цьому муніципалітет не передбачив місця, де має відстоюватися транспорт. Уже вранці 7 серпня на під`їздах до Києва утворилися значні пробки.

За попередніми даними, у них опинилося більше 10 тис. машин.

Операція, яка отримала умовну назву «Жезл», почалася о 6 ранку. На в'їзді в місто водіїв вантажного автотранспорту чекали спецпатрулі, до складу яких входили представники адміністрації та ДАІ. Патрульні проводили «роз'яснювальну бесіду» про обмеження руху по місту в денний час.

«Сьогодні одній з наших машин було відмовлено у в'їзді в місто. На Одеській трасі її зупинив працівник ДАІ і змусив змінити шлях і проїхати по Окружній дорозі», - розповів Михайло Уманець, власник підприємства-перевізника вантажів, що працює під маркою Renault-Trucks. За словами підприємця, машина проїхала зайві кілька кілометрів. «І якщо уявити, що кожну нашу машину будуть змушувати намотувати зайвий кілометраж, це може відбитися на фінансовому стані компанії», - припускає він. Перевізник також не виключив, що замовники можуть штрафувати транспортників за затримку доставки товару.

У свою чергу, заступник столичного міського голови Іван Салій пояснює, що Київ почав застосовувати першочергові заходи для зменшенню заторів на дорогах, один з яких - обмеження руху вантажівок. «Ми повідомимо кожному водієві, що відтепер їздити можна тільки по Окружній дорозі через Південний або Московський мости», - сказав він.

Представники ДАІ свою причетність до обмеження руху в столиці заперечують. «Це рішення міськадміністрації, і ми його не коментуємо», - сказав Олександр Ковалевський, старший інспектор відділення профілактичної роботи ДАІ Києва. За його словами, представники інспекції тільки контролюють дотримання правил дорожнього руху. Ковалевському вторить начальник прес-центру МВС Ігор Гавриленко: «Питання індіанця шерифа не хвилюють. Міськадміністрація сама приймає якісь рішення, нехай сама за них і відповідає».

Однак представники міськадміністрації запевнюють, що рішення з ДАІ було погоджено. За визнанням чиновників, планується, що пропуск у місто буде проводитися за спецперепустками, які будуть оформляти саме Державтоінспекція. «Вартість оформлення перепустки буде залежати від терміну дії та кількості процедур (розробка маршруту, узгодження в ДАІ)», - розповів Іван Новохацький, заступник начальника головного управління транспорту.

За його даними, 90% послуг відносяться до ДАІ, затверджений тариф за них - 86 грн. «Разом з нашими послугами це обійдеться в 180 грн. Це одноразовий пропуск на одну добу, а якщо оформляти на квартал - те це буде коштувати 400 грн.», - пояснив Новохацький.

Важкий транспорт не пустять через Дніпро

Відповідно до розпорядження Київської міськадміністрації від 10 липня, з 7.00 до 10.00 і з 16.00 до 20.00 для вантажівок (вантажопідйомністю понад 2,5 тони - прим. "Аратти") будуть закриті всі переправи через Дніпро. За інформацією співробітників Асоціації міжнародних автоперевізників, у цей час через мости проходить близько 2,5 тис. одиниць вантажного транспорту. Тільки по Південному мостовому переходу в годину пік проїжджає близько 9 тис. автомобілів. Серед них порядку 800 машин - великовантажні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращі закони народжуються зі звичаїв”
Жозеф Жубер

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.