Аратта - На головну

20 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Луганчанам - від влади регіоналів. Покращення добробуту вже сьогодні

Добробут 5349 переглядів

Опубліковано - 27.01.2009 19:30 | Всі новини | Версія для друку

Луганчанам - від влади регіоналів. Покращення добробуту вже сьогодні
Луганчанам - від влади регіоналів. Покращення добробуту вже сьогодні
Міська влада зробила луганчанам черговий “подарунок”. Зовсім скоро деякі будинки Луганська можуть залишитися без опалення. Причина – заборгованість населення по оплаті за газ.

Згідно звітів Управління житлово-комунального господарства, на сьогоднішній день рівень проплат складає 18%, тоді як енергопостачальні підприємства вимагають 100% оплати, повідомила прес-служба НС.

У «чорний список» вже потрапили 12 кооперативних будинків, саме з них і почнеться відключення тепла.

- Наскільки це рішення правомірне? Міські власті посилаються на ст.25 Закону України «Про теплопостачання», - коментує ситуацію, що склалася, глава Луганської обласної організації «Народна самооборона» Аліна Толстоватенко. – Дійсно, в законі сказано, що теплопостачальні організації мають право обмежувати або зупиняти подачу теплової енергії споживачам у разі заборгованості за спожиту теплоенергию в порядку, встановленому законодавством, тобто після письмового попередження, відправленого не пізніше, ніж за три робочих дні. У випадку відмови споживача сплачувати використання теплової енергії, борг вилучається в судовому порядку.

Незрозумілим залишається, що робити тим мешканцям, які справно платять по рахунках? Адже в їхніх квартирах теж буде холодно. Згідно статті 19 Закону України «Про Житлово-комунальні послуги», послуги (в даному випадку теплова енергія) повинні поставлятися споживачам безперебійно.

Є ще один момент, на який міські власті вважають за краще не звертати уваги: чи відповідає якість послуг, що надаються, нормам? У деяких квартирах температура повітря не піднімається вище 15 градусів, при обов'язкових 18 градусах.

У будь-якому випадку, добросовісні платники не повинні страждати від того, що в їхньому будинку хтось ухиляється від сплати рахунків за комунальні послуги.

Замість післямови. Пам'ятаєте, із яким гаслом йшла на вибори Партія регіонів? Нагадаємо: "Зростання добробуту кожного вже сьогодні!". І луганчани, як і решта виборців східних і південних регіонів повірили у той лохотрон, віддавши місцеву владу регіоналам та їхнім союзникам. І вже сьогодні ми наочно бачимо, що добробут зріс настільки, що виборцям треба щоденно обирати: чи купити їжу, чи сплатити віртуальні комунальні послуги.

А що ж влада? А влада набиває свої кишені із громадської скарбниці та торочить про російську мову чи НАТО, чи ще якусь беліберду, від якої - ні ситим, ні одягненим не будеш.

І ми переконані, що приклад Луганська - типовий для всієї України. Бо пройдисвіти, аби отримати корито, зіштовхнули українців лобами, втюхавши, що ми різні. Звісно, ми різні, але проблема в нас спільна - влада клептоманів та патологічних брехунів. І цю пролему, очевидно, - варто розпочинати вирішувати вже сьогодні. Бо завтра - нас можуть пустити, вибачте, як кажуть, голими в Африку. Ні?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Навчаючи інших, ми вчимося самі”
Сенека

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.