Аратта - На головну

19 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Космічний мер звернувся до обдертих ним бізнесменів. Про тарифи

Самоврядування 7219 переглядів

Опубліковано - 29.01.2009 13:59 | Всі новини | Версія для друку

Космічний мер звернувся до обдертих ним бізнесменів. Про тарифи
Космічний мер звернувся до обдертих ним бізнесменів. Про тарифи
Мер Києва Леонід Черновецький закликає юридичні особи - споживачів комунальних послуг оплачувати компослуги авансом для стабільного тепло- і водопостачання.

Про це йдеться в листі мера до споживачів столиці.

"Звертаюся до Вас з проханням забезпечити подекадні авансові платежі за комунальні послуги", йдеться в листі.

У листі підкреслюється, що компанії, які надають компослуги, повинні здійснювати розрахунки за енергоносії з газопостачальними компаніями авансом.

Оплата ж за компослуги авансом запобігатиме зупиненню роботи компаній-виробників і стабілізує економіку столиці.

Як повідомлялося раніше,ьКМДА знову хоче підвищити тарифи на комунальні послуги для 10 категорій комерційних підприємств у 8,55 рази замість встановленого раніше підвищення в 9,5 рази.

Від “Аратти”: Як бачимо, космічний мер продовжує грати улюблену роль - такого собі дурника. Що в народі називається "розводить лохів".

Бо розпорядження КМДА про встановлення тарифів за комунальні послуги для юридичних осіб є таким, яке давно має бути визнаним у судовому порядку - нікчемним, оскільки фіксує дискримінацію цілих груп споживачів так званих комунальних послуг. Окрім того, якість цих послуг - абсолютно не відповідає ціні, особливо в частині тепло- водопостачання.

Дане звернення - логічне продовдення традиції правового нігілізму, оскільки, відповідно до договорів із постачальниками послуг, розрахунок споживача відбувається за фактом кількісного споживання, зафіксованого лічильниками. При тому, споживання для однієї особи не є постійним, і залежить від багатьх факторів. В тому числі - від погодних умов, сезону, завантаженості фірми тощо. Виникає питання: що і у який спосіб можна авансувати? Тим більше, що традиції повертати переплачені гроші у столичної влади практично немає. Тобто це можна теоретично, лише пройшовши бюрократичну процедуру.

Інше питання, яке досі залишається без відповіді це - куди зникають гроші громадян, які вони дисціпліновано сплачують за віртуальні послуги?

Отут мовчить і мер, і правоохоронці. А громадяни чекають. Поки що мовчки.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Самоврядування»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли хоч в невеличкій частині народу жевріє ідея незалежності, коли хоч частина народу має змогу виявляти волю нації, то це ліпше, ніж коли нидіє цілий мозок нації в рабстві, атрофуючи в цілій нації волю до самостійного життя”
Дмитро ДОНЦОВ

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.