Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Як пережити п’ятницю 13-го

Чудасії і дивацтва 10159 переглядів

Опубліковано - 13.02.2009 04:30 | Всі новини | Версія для друку

Як пережити п’ятницю 13-го
Як пережити п’ятницю 13-го
Цього дня не очікується ніяких аномалій.

Зірки не обіцяють серйозних катаклізмів, не дивлячись на те, що нинішня п'ятниця випадає на 13-е число, повідомив в четвер президент Російської школи астрології Олександр Зараєв.



"Цього дня не очікується ніяких аномалій", - сказав він.

"Місяць знаходитиметься в зодіакальному знаку Терези. Цей день вважається сприятливим для того, щоб позбавитися від старого, зокрема, від шкідливих звичок. Варто звільнитися від старих боргів і зобов'язань, вибачитися у людей, яких випадково або невипадково образили", - сказав астролог.



За його словами, з погляду астрології, п'ятниця буде сприятлива для того, щоб дати обіцянку, наприклад, зайнятися спортом або дотримуватися дієти.

"Варто прийняти якісь позитивні рішення. Наприклад, привітати близьких з якимись позитивними подіями, проявити позитивний настрій", - повідомив А.Зараєв.



У багатьох країнах світу марновірні люди бояться п'ятниці, коли вона випадає на 13-е число. Багато хто прагне не планувати на такий день серйозних рішень.

Боязнь "поганого" числа призвела до того, що в знаменитому "чортовому колесі" у віденському парку атракціонів "Пратер" немає кабіни під номером 13. У США в багатьох готелях немає тринадцятого номера, а в деяких висотних будинках відсутній 13-й поверх - за 12-м поверхом відразу слідує 14-й.



П'ятниця в 13-й день будь-якого місяця вважається в багатьох культурах днем невдач, особливо в англійській, німецькій і польській культурах. Причому історично так склалося, що невдалим вважалося не тільки число 13, яке називають "чортовою дюжиною", але і п'ятий день тижня - п'ятниця, проте ніякого зв'язку між цими двома марновірствами не було.



Страх перед поєднанням п'ятниці і 13-го числа занурюэться корінням в старовину. Згідно з повір'ями, в такі дні на шабаш зліталися по 12 відьом, а тринадцятим в самий розпал веселощів з'являвся сам Сатана. Деякі тлумачі біблейських текстів упевнені, що саме в такий день їли заборонений плід Єва і Адам. Крім того, в "найчорнішу" п'ятницю Каїн убив свого брата Авеля. Таким чином, стає зрозумілим, чому страх "чортової дюжини", поширений, в основному, в країнах християнської культури.



Сьогодні "чорна п'ятниця" вважається найбільш небезпечним днем ще й тому, що цей день полюбляють творці вірусів. Вони в своїх "вірусоносних" програмах саме на цей день встановлювали механізм спрацьовування шкідливих наслідків вірусу. Це призвело до того, що деякі користувачі до цих пір прагнуть взагалі не включати свої комп'ютери в п'ятницю, 13-го.



У сучасному світі існує так званий синдром "п'ятниці, 13". Цього дня деякі люди не виходять взагалі з будинку, бізнесмени не підписують контракти і відмовляються летіти у відрядження. У США втрати від цього дня через таку поведінку громадян оцінюється в $1 млрд.



І це ще не всі втрати від "п'ятниці 13". Глобалізація не стоїть на місці, і небезпечний астероїд 2004MN4 може знищити на Землі все живе, впавши на блакитну планету в п'ятницю 13 квітня 2029 року.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Чудасії і дивацтва»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.