Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Москві скінхеди побили кореспондента НТВ і міністра культури Кабардино-Балкарії

Національне питання 14744 перегляди

Опубліковано - 3.04.2006 22:07 | Всі новини | Версія для друку

Московські скінхеди побили кореспондента телеканалу НТВ Ельхана Мірзоєва
Московські скінхеди побили кореспондента телеканалу НТВ Ельхана Мірзоєва
Уночі в неділю, 2 квітня, біля метро російської столиці скінхеди побили кореспондента телеканалу НТВ Ельхана Мірзоєва. Днем раніше було скоєно напад на міністра культури Кабардино-Балкарії, народного артиста Росії Заура Тутова.

Інцидент, унаслідок якого постраждав кореспондент НТВ, трапився в неділю близько 24:00. За словами Ельхана Мірзоєва, він їхав у метро, коли на станції "Парк культури" до вагону ввійшло кілька молодих людей, усі вони пили пиво. Один з них, коротко стрижений, одягнений у камуфльований одяг і високі чорні черевики, підсів до журналіста і почав пояснювати кореспондентові, "чому він не повинен жити в Москві".

Після цього один з молодиків вилив пиво на Ельхана Мірзоєва. У відповідь на це кореспондент ударив кривдника, після чого отримав кілька ударів пляшками по голові від нападників.

Потерпілий був доправлений в інститут Скліфосовського, де йому надано медичну допомогу. За фактом нападу порушено кримінальну справу.

Крім того, у Москві днем раніше, 1 квітня, був побитий міністр культури Кабардино-Балкарії, народний артист Росії Заур Тутов. Неонацисти з криками "Росія для росіян" напали на людей, які виходили з концерту з Будинку культури "Соколина гора". Заур Тутов заступився і разом з іншими чоловіками, які стали захищати безневинних людей, змушений був відбиватися від хуліганів.

Унаслідок бійки міністр одержав перелом виличної кістки. Того самого дня у першій міській лікарні йому була зроблена операція. Зараз стан хворого задовільний.

За словами очевидців інциденту, у момент нападу багато дітей дзвонили в міліцію по мобільних телефонах, однак "міліція не поспішала". У правоохоронних органах, у свою чергу, запевняють, що сигнал про напад був отриманий з великим запізненням, через 2 години.

Рідні Заура Тутова наполягають, що його побили націоналісти. Дочка відомого співака Дана розповіла, що невідомі викрикували націоналістичні гасла.

"Було відчуття, що нас чекали після репетиції", - зазначила Дана. Вона розповіла, що вийшла з подругою з Будинку культури "Соколина гора" раніше за інших, побачила групу з 15-20 войовниче налаштованих молодих людей, серед яких були і дівчата, і повернулася в будинок, щоб попередити інших.

За її свідченням, нападники розмахували розбитими пивними пляшками, а, ввірвавшись до вестибюлю ДК слідом за танцюристами, використовували в бійці стільці. Дана повідомила, що в бійці постраждало кілька учасників ансамблю.

За фактом нападу порушено справу за статтею 112, частина 2 КК РФ ("завдання середніх тілесних ушкоджень з мотивів національної, релігійної або іншої ворожнечі").

Країна скінхедів

Санкт-Петербург, поряд з Москвою, Воронежем і Ростовом-на-Дону вважається одним з центрів поширення скінхедського руху в Росії. Напади на людей неслов’янської зовнішності трапляються в цих містах практично щотижня.

Кількість скінхедів, за оцінками російських експертів, нараховує 50 тисяч осіб і поширюється з центру в малі міста і селища.

"У країні, що перемогла фашизм, від проявів ксенофобії щорічно страждають тисячі людей", - сказав член Громадської палати РФ письменник Дмитро Ліпскеров. За його словами, тільки 2005 року від рук неофашистів у Росії загинуло 26 осіб.

Від імені Громадської палати Ліпскеров закликав Держдуму "проінспектувати законодавство з метою унеможливити існування неофашистських угруповань, а Раду Федерації провести найприскіпливіший нагляд у цій сфері".

За його словами, Громадська палата повинна створити "атмосферу нетерпимості" щодо будь-яких проявів неофашизму. Особливу увагу звертають на себе факти, коли "прояви ксенофобії суди кваліфікують як хуліганство або злочини на побутовому ґрунті".

У зв’язку з цим член Ради Федерації Людмила Нарусова виступає за введення громадського контролю над судовими органами. Крім того, сенатор закликала політичні партії не включати у свої списки людей, які сповідують ксенофобію і закликають до расової нетерпимості. За словами співака і депутата Держдуми Олександра Розенбаума, він ніде не чув такої кількості антинаціональних висловлень, як у Держдумі.

Група видатних діячів науки, спорту, політики і культури оголосила про створення об’єднання для боротьби з проявами ксенофобії і неонацизму. За їхніми словами, цей захід має надзвичайний характер, його головне завдання - "звести проблему до рівня державної важливості".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.