Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На мера Ужгорода скоєно збройний напад. Мер Запоріжжя упав з мотоцикла

Регіональні новини 8138 переглядів

Опубліковано - 13.04.2009 23:23 | Всі новини | Версія для друку

Ратушняк разом з охороною затримав нападника
Ратушняк разом з охороною затримав нападника
На мера Ужгорода Сергія Ратушняка сьогодні було вчинено збройний напад. У суботу нечасний випадок трапився з мером іншого обласного центра - мер Запоріжжя Євген Карташов упав з мотоцикла і отримав численні ушкодження.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив речник міського голови Ужгорода Олег Подебрій.

За його словами, напад було вчинено сьогодні о 18.05 поблизу будівлі хімічного факультету Ужгородського національного університету, де будівельники ремонтують частину дороги.

«Мер міста, повертаючись з роботи додому, спеціально зупинився в цьому місці, аби проконтролювати хід виконання робіт. Там і стався інцидент», - уточнив О.Подебрій.

За його словами, саме в цей час невідомий з криками «Я тебе вб’ю!» та «Я тебе дістану!» кинувся на міського голову. У руках нападника, за свідченнями сотень очевидців, а також за словами самого С. Ратушняка, був пістолет.

“Наразі поки що мені невідомо, чи це була бойова зброя, чи зброя для стріляння гумовими кулями, тільки напевне відомо, що зброя справжня», — зауважив речник мера.

Нападника знешкодили сам С. Ратушняк та його охорона. Мер міста, за словами О.Подебрія, перебуває у відмінній фізичній формі, що й допомогло йому справитися зі злочинцем.

Затриманого нападника доставили до Ужгородського міського відділу міліції. За словами О.Подебрія, мер міста подав до міліції заяву про напад і дав свідчення.
Особа нападника наразі поки ще невідома.

Обставини й деталі нападу уточнюються, повідомив речник міського голови.
Карташов потрапив до лікарні
Карташов потрапив до лікарні
Мер Запоріжжя упав з мотоцикла і одержав численні травми

У суботу, 11 квітня, мер Запоріжжя Євген Карташов потрапив в дорожньо-транспортну пригоду і з численними травмами був госпіталізований до лікарні екстреної і швидкої медичної допомоги.
Як розповіли Ъ-Украина в міськвиконкомі, Карташов травмувався під час падіння з мотоцикла після суботника в міському парку культури та відпочинку Дубовий гай.

"Мер посадив дерево і повинен був їхати. Біля входу в парк він побачив спортивний мотоцикл і попросив у господаря дозволу проїхатися. У мотоцикла виявилася широка підніжка, і Карташов під час руху зачепив нею бордюр. Після цього мер опинився на землі", - розповів співрозмовник видання.

Відразу після падіння Карташову допомогли піднятися і сісти у службове авто. Його доставили до лікарні екстреної і швидкої медичної допомоги Запоріжжя. Після лікарського огляду та проведення рентгену виявилося, що Карташов зламав праву ключицю і п'яте ребро.

"У даний момент Євген Григорович перебуває в лікарні. Його стан оцінюють як задовільний", - повідомила начальник міського управління охорони здоров'я Надія Севальнєва.

Раніше голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух отримав потрійний перелом ноги, граючи в футбол. Губернатор лише нещодавно вийшов на роботу і поки що пересувається на милицях, повідомляє Корреспондент.net.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.