Аратта - На головну

20 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Цінова війна проти народу. Космольончики готують сюрприз для киян

Добробут Регіон: м.Київ 5924 перегляди

Опубліковано - 24.04.2009 15:57 | Всі новини | Версія для друку

Цінова війна проти народу. Космольончики готують сюрприз для киян
Цінова війна проти народу. Космольончики готують сюрприз для киян
Підвищення житлово-комунальних тарифів утричі командою мера Києва Леоніда Черновецького може викликати масові неплатежі населення, прогнозує директор Інституту міста Олександр Сергієнко.

"Після скасування мораторію на зростання тарифів, яке провела більшість Черновецького у Київраді, вартість опалення зросте в два рази, водопостачання - у 2,7 разів, каналізації - в чотири рази, а квартплата в окремих випадках збільшиться у 10 разів. У сумі плата за житло і комунальні послуги зросте, мінімум, утричі", - заявив Сергієнко.

За розрахунками фахівців Інституту міста, плата за 1-кімнатну квартиру перевищить 400 грн. на місяць, 2-кімнатну - 600 грн., 3-кімнатну - 850 грн., а утримання 4-кімнатної квартири перевищить суму 1,2 тисяч гривень.

"Зіставлення розміру тарифів та суми заборгованості населення в урбанізованих регіонах країни свідчить: чим вищі тарифи, тим вища заборгованість", - пояснює директор Інституту міста.

Інститут міста наводить такі цифри: розмір заборгованості за ЖКП жителів Дніпропетровської області - 1,6 млрд. грн., Донецької, - 1,8 млрд. грн., Харківської, - 1,1 млрд. грн. Водночас, у Києві заборгованість всього 0,5 млрд. грн. Відповідно, у вищезгаданих регіонах рівень тарифів у 1,7-2,3 рази вище, ніж у столиці.

"Підвищення тарифів в умовах кризи закономірно спричинить зростання неплатежів населення, адже ефективного механізму для примусового стягнення оплати за ЖКП не існує. З іншого боку, багатьом сім'ям просто нічим платити - середня заробітна плата в Києві, у порівнянні з минулим роком, впала на 25%", - кажуть експерти Інституту міста.

За словами Сергієнка, неефективність грубого підвищення тарифів яскраво продемонстрував приклад метрополітену - після підвищення вартості проїзду в три рази за перші місяці цього року кількість пасажирів у метро скоротилася на чверть, при цьому заробітна плата працівників фактично не збільшилася.

"Минуло два роки після останнього зростання тарифів, а ніяких змін в системі роботи ЖКГ столиці не сталося. Наприклад, лічильниками тепла та гарячої води оснащено, як і раніше, лише третина будинків", - говорить Сергієнко.

Як повідомлялося раніше, Київська міська рада на своєму засіданні 23 квітня відмінила введений нею у грудні минулого року мораторій на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У сучасних умовах будь-яка нація, що не бажає «самознищення» чи рабського становища у світовому співтоваристві, повинна на перше місце висувати завдання інтелектуальної безпеки”
Юрій Канигін

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.