Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Здійснилася мрія Леоніда Бикова - його фільм «У бій ідуть лише старики» став кольоровим

Технології 14559 переглядів

Опубліковано - 30.04.2009 02:11 | Всі новини | Версія для друку

Штірліц також став кольоровим
Штірліц також став кольоровим
Колоризовані версії найвідоміших фільмів про Велику вітчизняну війну - «У бій ідуть лише старики» та «Сімнадцять миттєвостей весни» покажуть до Дня Перемоги.

Фільм Тетяни Ліознової «Сімнадцять миттєвостей весни», знятий у 1973 році покаже телеканал «Росія» з 4 по 8 травня о 21:00 у рубриці «Російська серія». «Перший канал» покаже фільм Леоніда Бикова «У бій ідуть лише старики» 9 травня, повідомляє «Російська газета».

Українським глядачам кольорову версію «стариків» анонсувала ТРК «Україна» - 9 травня о 13:00. Фільм телеканал транслюватиме без рекламних вставок.

Леонід Биков свій фільм «У бій ідуть лише старики» зняв у 1973 році. Робота над колоризацією фільму проводилася в Україні, Росії, Індії і США (в студії Legend Films, яка колоризувала понад 400 чорно-білих фільмів). Найбільший колектив працював в Індії - 150 чоловік займалися ручною складовою колоризації. Найбільш технологічні операції проводили фахівці Legend Films.

Сьогодні фахівці, що працювали над кольоровою версією, стверджують, що спочатку режисер Леонід Биков хотів знімати фільм кольоровим.

- Вивчаючи історію фільму, я натрапив на те, що Биков хотів зняти цю картину в кольорі. Хотів і просив дати йому кольорову плівку, - розповідає режисер і продюсер колоризації Ігор Лопатенок (який також захоплений небом і пілотує спортивні літаки). - Кольорова плівка, яка лежала на студії Довженко давалася тільки на соцреалістичні фільми, Бикову говорили - якщо зніматимеш під замовлення фільм про трактористів - дамо плівку. Це був 1973 рік. Застій. Як це можна було знімати фільм про війну з піснями? Худрада не пропустила. І плівку Бикову дали тільки черно-білу. Я вважаю, що нашою роботою ми виконали бажання режисера

У фільмі Леонід Биков використовував військову хроніку 40-х років, вона була вся ретельно відреставрована, очищена від подряпин і також стала кольоровою. Крім того, знаменита пісня про "Смуглянку" і увесь звук став Dolby 5.1. Допомагала в роботі над колоризацією фільму група консультантів, куди входили військові льотчики, фахівці з військово-історичних костюмів, фахівці з нагород, оператори, а також актори, що знімалися у фільмі.

І.Лопатенок пояснив, що тепер фільм не тільки став кольоровим, було проведено цифрове відновлення картини, що серйозно підвищило якість зображення і звуку. "Виконана фантастична робота, щоб подальші покоління могли мати доступ до різних форматів запису фільму", - сказав він.

При цьому, за словами продюсера, під час колоризації фільму "нічого не прибиралося і не додавалося". "Картина до фрейма відповідає початковому матеріалу, - підкреслив І.Лопатенок. - Я несу за це юридичну відповідальність. 22 червня ми плануємо вийти в цифрових кінотеатрах в обмеженому показі. 7 травня відбудеться DVD-реліз фільму."

Бюджет колоризації фільму «У бій ідуть лише старики» склав близько півмільйона доларів. Бюджет власне фільму - 325 тисяч радянських карбованців...

«Сімнадцять миттєвостей весни» робили у кольорі разом з Тетяною Ліозновою

«Ми з нею працювали весь цей час. Вона перевіряла всі сцени, всі характери, всіх героїв. А головне - міру смаку. І передати в кольорах епоху 30-40-х, коли царювали приглушені тони арт деко. У кожної сцени було декілька варіантів, і ми обирали - як показувати Швейцарію. Альпи, Рейхсканцелярію, будівлі… Три роки роботи, 600 чоловік цим займалося в декількох країнах», - розповів замгендиректора телеканалу «Росія» Олександр Любімов.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Слово, що йде від серця, проникає в серце”
Нізамі

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.