Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Поки грім не гряне... Президент зажадав навести лад у розважальних закладах

Надзвичайна подія Регіон: Дніпропетровська область 8621 перегляд

Опубліковано - 7.05.2009 13:23 | Всі новини | Версія для друку

Поки грім не гряне... Президент зажадав навести лад у розважальних закладах
Поки грім не гряне... Президент зажадав навести лад у розважальних закладах
Президент Віктор Ющенко зажадав від посадовців негайно перевірити всі розважальні заклади на предмет дотримання норм чинного законодавства.

Президент України Ющенко перед відльотом до Праги дав низку термінових доручень Голові Ради міністрів Автономної Республіки Крим, головам обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій у зв'язку з трагічною подією, що сталася 7 травня 2009 року в місті Дніпропетровську, внаслідок якої загинули та постраждали люди, повідомляє прес-служба.

Глава держави просить невідкладно здійснити разом з органами місцевого самоврядування, територіальними підрозділами прокуратури, МВС, МНС, ДПА відповідні комплексні перевірки дотримання вимог чинного законодавства у роботі розважальних закладів, що функціонують у регіонах.

Президент наголошує, що у разі виявлення порушень, особливо в частині, що стосується безпеки людей, необхідно у встановленому порядку, невідкладно призупинити їхню роботу.

Про виконання Ющенко просить доповісти у тижневий термін.

Також Президент України просить Прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко невідкладно у взаємодії з місцевими адміністраціями та органами місцевого самоврядування утворити комісії та здійснити перевірки додержання гральними закладами правил техніки безпеки і ліцензійних умов. У разі виявлення порушень правил Ющенко просить невідкладно вжити заходів до усунення відповідних недоліків та притягнути винних осіб до відповідальності.

Одночасно Глава держави звертає увагу Прем'єр-міністра на недостатню реакцію Уряду на його звернення від 8 грудня 2008 року щодо недосконалості чинної нормативно-правової бази регулювання грального бізнесу в Україні та відсутності дієвого контролю з боку держави у цій сфері. Президент просить невідкладно додатково ініціювати перед Верховною Радою України внесення необхідних змін і доповнень до чинного законодавства України.

Президент України також пропонує Голові Верховної Ради України Володимиру Литвину невідкладно винести на розгляд Верховної Ради України відповідні законопроекти, спрямовані на вдосконалення ліцензійних умов провадження організаційної діяльності з проведення азартних ігор, посилення відповідальності за їх недотримання, особливо, що стосується питань безпеки.

У листі до Литвина Президент наголошує, що трагедія у Дніпропетровську зобов'язує владу до вжиття рішучих і невідкладних заходів щодо врегулювання питань функціонування грального бізнесу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.