Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Братів-росіян готують воювати з Україною?

Імперія «Совок» 7884 перегляди

Опубліковано - 13.06.2009 20:02 | Всі новини | Версія для друку

Братів-росіян готують воювати з Україною?
Братів-росіян готують воювати з Україною?
Українофобія, як державна політика Росії, спрямована аби привчити росіян до думки про небхідність військового захоплення територій України, як найворожішої держави.

Україна знову увійшла до трійки найбільших ворогів Росії. Згідно з опитуванням, яке наприкінці травня провела аналітична компанія «Левада-Центр» у Москві, Україна у списку ворогів лише трохи поступається Сполученим Штатам, а очолює рейтинг недружніх країн маленька Грузія.

Крім цієї сусідньої країни, серед ворогів Росії виявилися ще менші три балтійські сусіди, Латвія, Литва та Естонія, які посіли відповідно четверте, п’яте і шосте місця у списку ворожості.

Чим пояснюють соціологи таке ставлення росіян до сусідів, і передусім до України, Радіо Свобода запитало директора «Левада-Центр» Лева Гукова.

– Погіршення ставлення до України почалося приблизно з 2004 року, зі скандалу навколо фальсифікації виборів в Україні, а потім з Помаранчевої революції. Тоді кремлівська адміністрація розгорнула потужну антиукраїнську, антидемократичну пропаганду. Поступово ця пропаганда почала приносити плоди. При чому Україна у цій пропаганді представлялася, не як самостійна держава і суспільство, а як країна, якою маніпулюють Сполучені Шати. Відповідно і керівництво України представлялося, як маріонетковий режим. Будь-які дії українського керівництва, чи то спрямовані на вступ України до Європейського Союзу, чи до НАТО, представлялися як дії, що спрямовані проти інтересів та безпеки Росії.

– Пане Гудков, ви говорите, що пропаганда була дієвою, а чи вплинула вона на ставлення росіян до українців, як до громадян держави Україна?

– Ні, різниця все ж є між ставленням до української держави і до українців. Ставлення до українців залишається позитивним, бо відчувається близькість культур, світогляду, навіть мовна близькість. Значну роль відіграють і родинні зв’язки, 15-17% росіян говорять, що в них є родичі в Україні. Все це визначає позитивне ставлення до українців як до народу, а ось до держави ставлення змінилося помітно.

– Що, на Ваш погляд, могло б позитивно вплинути на ставлення росіян до України?

– Взагалі-то припинення цієї агресивної пропаганди. Оскільки усі телевізійні канали є під контролем держави, адміністрації президента та регіональної влади, то пропаганда є масованою, активною, та, на жаль, дуже ефективною. Що ж до тієї частини суспільства, яка є демократично орієнтованою, то Україна обманула багато їхніх надій на більшу демократизацію, на зближення з Європейським Союзом. Ці надії виявилися марними, що викликало велике розчарування у значної частини інтелектуальної та демократичної еліти Росії. Це дуже шкода.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У сучасних умовах будь-яка нація, що не бажає «самознищення» чи рабського становища у світовому співтоваристві, повинна на перше місце висувати завдання інтелектуальної безпеки”
Юрій Канигін

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.