Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Львів готується до святкування свого 750-річчя

Регіональні новини Регіон: Львівська область 9362 перегляди

Опубліковано - 22.08.2006 16:26 | Всі новини | Версія для друку

Львів готується до святкування свого 750-річчя
Львів готується до святкування свого 750-річчя
Урочистості, яке пройдуть з 30 вересня по 1 жовтня обіцяють бути грандіозними. Вперше в Україні відбудеться світлове шоу всесвітньо відомого майстра Герта Хофа, який вже прибув до Львова. Очікують і Горана Бреговіча.

Тим часом співачка Руслана вже заграла на трембіті на Високому замку, запросивши таким чином усіх на свято. Німецький режисер Герт Хоф є автором грандіозної феєрії «Міленіум», яка відбувалася водночас у Берліні, Будапешті, Афінах та Пекіні.

У Львові режисер має намір створити світлову проекцію оперного театру на небо. Хоф робить усе безкоштовно – це його подарунок львів’янам. Над шоу, яке триватиме 15 хвилин, працює сотня людей.

Герт Хоф, режисер:
- Львів не велике місто, тут немає великої площі. За моїми шоу зазвичай спостерігає понад мільйон глядачів. Але то не проблема. Я порівнюю це з театром. Вразити може як велика вистава, так і вдалий монолог.

Перед шоу Герта Хофа 30 вересня співатиме Руслана. Про репертуар говорить натяками і то лише по секрету, для львів’ян.

Руслана, співачка:
- В нас тут є наші чи є ще київські ЗМІ? Тільки львівські. То треба зорієнтуватися, бо для Львова є своя окрема ексклюзивна інформація. А кияни хай трошки почекають, потомляться. Туди ввійдуть найпотужніші елементи нашої культури. Ритми і звуки, і теми. Я аналізую зараз ще детальніше і Лисенка, і Скорика. Яка в’язанка тем могла би бути, і чому якщо аркан звучав на відкритті олімпіади в Сіднеї, то чому він не може звучати під час святкування дня Львова.

Загалом заплановано понад 40 різних заходів. Щоб усе це відбувалося в гарній обстановці у центрі міста «киплять» ремонтні роботи. У робітника Володі Гончара власне світлове шоу – він встановлює на центральній площі нові ліхтарі. Зізнається, що дуже втомився, але справа того варта.

Володимир Гончар, робітник:
- З дев’ятої працюю, а там скільки сил стане. Що зробиш, треба працювати.

Найспекотніше в оргкомітеті, який працює у мерії. Організувати свято, на яке очікують до 150 тисяч гостей не просто. Інна Стригун опікується VIP-персонами. Сьогодні починає розсилати запрошення. Серед високих гостей, звичайно ж, президент, прем’єр та спікер.

Далі у списку міністри, нардепи, керівники державних структур, посли. Разом 450 осіб. Усім вже заброньовано номери у готелях. А хто буде капризувати стосовно умов проживання, матиме справу із психологами.

Інна Стригун, член оргкомітету:
- Звісно, що таке може бути. Але такі ситуації в нас будуть вирішуватися по ходу. У нас будуть працювати психологи».

Організатори мають намір застосувати новації. Під час святкування будуть працювати волонтери у спеціальному вбранні. Вони допомагатимуть львів’янам та гостям орієнтуватися у святковій карті. А школи Львова стануть імпровізованими готелями, для тих, хто не має багато грошей.

Ксенія Курилишин, керівник оргкомітету: «Ми пропонуємо їм приїхати зі спальником до Львова і пропонуємо їм ночувати в школах. Де вони до того ж отримають гарячий сніданок».

Буде під час святкування і що попити. Одна із львівських пивоварень спеціально до річниці випустила новий сорт пива.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.