Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Війна у Грузії. Між Києвом і Москвою - традиційна дипломатична перестрілка

Політика 7413 переглядів

Опубліковано - 5.08.2009 15:24 | Всі новини | Версія для друку

Війна у Грузії. Між Києвом і Москвою - традиційна дипломатична перестрілка
Війна у Грузії. Між Києвом і Москвою - традиційна дипломатична перестрілка
У МЗС заявляють про безпідставність звинувачень з боку Росії щодо поставок української зброї в Грузію.

Так в.о. першого заступника міністра Юрій Костенко прокоментував обвинувачення свого російського колеги, передає прес-служба міністерства.

"Українська сторона, як в рамках відповідних міжнародних організацій, так і в ході двостороннього діалогу з російською стороною вже неодноразово довела безпідставність подібних звинувачень", - наголосив він і додав, що заяви "викликали нерозуміння".

"Стосовно твердження про те, що Україна є найбільш активним постачальником зброї до Грузії, то це також не відповідає дійсності. Щоб переконатись в цьому варто лише подивитись дані ООН, доступ до яких є вільним на офіційному сайті цієї Організації", - підкреслив Костенко.

За його словами, Україна керується відповідними резолюціями Ради Безпеки ООН у галузі торгівлі озброєннями, а також суворо дотримується правил, встановлених міжнародними режимами експортного контролю.

"Це повною мірою стосується і ВТС з Грузією", - сказав він.

"Військово-технічне співробітництво України з іноземними державами не спрямоване проти будь-якої третьої сторони, в тому числі і Російської Федерації", - додав Костенко.

Натомість, у Кремлі - своя правда, витягнута із нафталінової шухлядки.

У російському МЗС сподіваються, що Україна не буде грати в небезпечні ігри з поставками озброєнь Грузії.

Про це заявив статс-секретар – заступник глави МЗС РФ Григорій Карасін.

"Звичайно, ми сподіваємося на те, що Україна, як близька нам держава, не буде грати в настільки небезпечні ігри, створюючи нові проблеми в і без того досить проблемних відносинах нинішнього етапу", - сказав Карасін.

При цьому, за його словами, у російської сторони є перевірена інформація щодо того, що Україна поставляла озброєння напередодні "п'ятиденної війни" на Південний Кавказ в серпні минулого року.

"Ця інформація частково була підтверджена й українськими парламентаріями, які самі розслідували цей сюжет", - підкреслив Карасін.

"Ми уважно будемо стежити за розвитком, і знаходимося в постійному контакті з українськими офіційними представниками, порушували це питання перед ними, одержували відповідні роз'яснення. Вони у більшій частині нас не задовольняють, але обговорення цієї теми з нашими колегами з України продовжується", - зазначив дипломат.

Від “Аратти”: у минулому році, прикриваючи пряму агресію проти суверенної держави Грузія, кремлівські очільники множили легенди не тільки про легендарну українську зброю, а й про українських зенітників, які влучно збивали їхні літаки.

Щоправда, без жодних доказів. Проте згодом, виявилося, що російські літаки збивали не українці, а самі російські військові. Мабуть з переляку.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.