Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Епідемія. Бригади швидкої вдвічі перевиконують норму

Охорона здоров`я Регіон: Тернопільська область 13414 переглядів

Опубліковано - 29.10.2009 19:15 | Всі новини | Версія для друку

Епідемія. Бригади швидкої вдвічі перевиконують норму
Епідемія. Бригади швидкої вдвічі перевиконують норму
Ситуація у Тернополі залишається тривожною. Лікарі мужньо протистоять досі невстановленій інфекції.

"Ми поставили додаткові ліжка, бо ситуація зараз дуже напружена. Від початку епідемії до нас надійшов 71 пацієнт з ГРВІ. Серед них - 30 чоловік з ускладненнями у вигляді пневмонії. Четверо людей наразі в реанімації, троє з них на штучній вентиляції легень".

Бригади швидкої допомоги 28 жовтня виїздили на виклики 354 рази, позаминулої - 242. Люди змушені іноді по годині чекати швидку, хоча медики й працюють на межі. А лікарні, куди везуть хворих - переповнені.

Добова норма викликів однієї бригади за зміну - 9-11. В зв'язку з епідемією виїжджати іноді доводиться до 20 разів.

"За одне чергування - 354 виклики"

Проте наразі бригади швидкої справляються з навантаженням, хоча і дається це нелегко.

- Такої кількості викликів я не пам'ятаю, відколи працюю, - говорить головний лікар комунального центру швидкої медичної допомоги Михайло Джус. - Більше трьох сотень, це справді багато. Бригади не встигають відпочити від одного виклику, як потрібно їхати на інший. А ще ж і наші працівники хворіють. Доводиться доукомплектовувати бригади, але поки справляємось. У нас постійно чергує 18-19 машин.

Від початку епідемії найбільше викликів було 26-27 жовтня - 242, та 27-28 жовтня - 354, кажуть у швидкій. Проте все більший відсоток людей викликає медиків через гострі респіраторні віруси та підозру на грип.

- Приміром 26-27 жовтня, з 242 викликів 42 - підозра на ГРВІ. Наступного чергування з 354 виїздів - уже 108 осіб з підозрами на інфекцію, - зазначає Михайло Джус. - Чимало викликів було до дітей - з 108 виїздів 40 неповнолітніх. Не всіх хворих ми госпіталізуємо. Комусь надаємо допомогу вдома. Зараз часто люди викликають медиків, аби перестрахуватись, не маючи виражених симптомів. Госпіталізували переважно в лікарню швидкої допомоги. Зараз там проблеми з вільними місцями. Тому веземо пацієнтів у лікарні за місцем проживання.
У міському транспорті Тернополя
У міському транспорті Тернополя
"Аби лікувати - доставили ліжка"

Лікарня, швидкої допомоги, де найбільше інфекційне відділення в області, й справді перевантажена. Там на лікуванні перебуває 287 людина, а відділення розраховане на 265 хворих.

- Ми поставили додаткові ліжка, бо ситуація зараз дуже напружена, - говорить головний лікар комунальної лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський. - Від початку епідемії до нас надійшов 71 пацієнт із ГРВІ. Серед них - 30 чоловік з ускладненнями у вигляді пневмонії. Четверо людей наразі в реанімації, троє з них на штучній вентиляції легень.

У лікарні кажуть: думали, що пік інфекції припав на понеділок. Адже наступного дня надходжень хворих було менше. Утім, в середу та четвер кількість пацієнтів знову зросла.

- Ми вже не можемо приймати пацієнтів, бо до нас людей навіть з районів привозили. Наразі лікуємо тих, хто є, - зазначає пан Чайківський. - Стан тих людей, які в реанімації, складний. Небезпечними є й ускладнення у вигляді пневмонії - через невдале лікування чи запізніле звернення до медиків. Сподіваємось, що ситуація скоро нормалізується, а хворих поменшає.

В лікарні швидкої допомоги від початку епідемії померли двоє пацієнтів, каже він.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.