Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Щеплення від свинячого грипу вбило в 2 рази більше людей, ніж сам грип

Скандал 6794 перегляди

Опубліковано - 1.11.2009 04:58 | Всі новини | Версія для друку

Вакцинація вбиває більше людей чим власне вірус A/H1N1
Вакцинація вбиває більше людей чим власне вірус A/H1N1
У Швеції почалося розслідування небезпечних побічних наслідків від вакцинації проти вірусу свинячого грипу A/H1N1 після того, як після щеплення у п’ятницю померли ще двоє людей.

Всього в результаті вакцинації в Швеції вже померли чотири особи, пише портал The Local. Від самого вірусу в той же час померли лише двоє людей.

Про дві смерті інформацію в п'ятницю опублікував шведський департамент контролю за продукцією у сфері охорони здоров'я Läkemedelsverket. Останніми жертвами стали дві старі жінки. 74-річна жінка з Solleftea на півночі країни померла через чотири дні після вакцинації. Жінці було зроблене щеплення, тому що вона була включена в групу ризику у зв'язку хворобою серця і легенів. Ще однією жертвою стала 90-річна жінка.

«Необхідно серйозно поставитися до того, що трапилося, і розслідувати, що саме відбулося», сказав лікар Markus Kallionen в заяві для преси керівництва повіту Västenorrland, в який територіально входить Solleftea.

Läkemedelsverket вже розслідує причини смерті двох раніше щеплених людей, які також входили до групи ризику. Ними є п'ятидесятирічний чоловік з серйозним захворюванням серця і жінка з гострим захворюванням м'язів.

«Потрібно сказати, що вони обидва страждали від серйозних захворювань», сказала Gunilla Sjölin Forslund з Läkemedelsverket. В одного з них міг бути рак. «Досі не знаємо, чи пов'язані їхні смерті з вакцинацією», додала Forslund.

У Швеції тотальна вакцинація почалася 12 жовтня. Прищеплені повинні бути від 50 до 70 відсотків населення, а у разі потреби і 80 відсотків. У п'яти випадках була виявлена гостра алергічна реакція. У двохсот осіб виявилися побічні явища, такі як біль в руці, в яку було зроблено щеплення, біль в суглобах. Минулого тижня в країні був зареєстрована рекордна кількість хворих, що склало 198 осіб. Тижнем раніше їх було лише 93.

У Швеції вже було зареєстровано 17778 випадків захворювання в людей і лише два випадка із смертельним результатом, повідомляє AFP.

Швеція купила вакцину Pandemrix від британського фармацевтичного гіганта GlaxoSmithKline на 100 мільйонів ЄВРО. На думку фахівців, проблемою цієї вакцини є те, що вона в собі містить ртуть і сквалеон, з якими пов'язується синдром війни в Затоці, тому що вони використовувалися в армійських вакцинах проти сибірської виразки, повідомляє портал clareswinney.wordpress.com.

Ртуть же ж є складовою частиною антисептичного засобу Thimerosal. При застосуванні сквалеону існує ризик, що він може викликати автоімунну реакцію, тому що речовина є звичайною складовою частиною тканини. Виробляється зокрема, в оболонках нервових волокон і в стінках кровоносних судин.

Тим часом майже половина медиків Швеції, які входить у т.з. «групу ризику» захворювання свинячим грипом відмовилися від щеплень, побоюючись побічних ефектів, повідомляє “Кавказцентр”.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.