Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Адміністрація “Mittal Steel Кривий Ріг”: “Ні копійки людям, ні гайки виробництву”

Регіональні новини Регіон: Дніпропетровська область 14963 перегляди

Опубліковано - 12.04.2006 16:09 | Всі новини | Версія для друку

Адміністрація “Mittal Steel Кривий Ріг”: “Ні копійки людям, ні гайки виробництву”
Адміністрація “Mittal Steel Кривий Ріг”: “Ні копійки людям, ні гайки виробництву”
Адміністрація ВАТ “Криворізький гірничо-металургійний комбінат “Mittal Steel Кривий Ріг” не має наміру виплачувати в повному обсязі винагороду за підсумками роботи підприємства в 2005 році, а також підвищувати заробітну плату на 6% і приводити мінімальну зарплату у відповідність із прожитковим мінімумом.

Про це повідомило джерело в адміністрації комбінату. Крім того, темпи капітальних ремонтів, початих у 2004-2005 роках (будівництво коксових батарей №3 і №4, капітальний ремонт першого розряду доменної печі №8), значно знижені, є стійка тенденція до їхньої зупинки. Це багато в чому пов'язано з тим, що адміністрація дотепер не знайшла спільну мову з підприємствами-підрядниками (наприклад, із ЗАТ “Криворіжіндубуд”).

Незважаючи на рекомендації міського голови Кривого Рогу Юрія Любоненка і глави Фонду держмайна України Валентини Семенюк, керівництво комбінату так і не провело тендер на добудівлю виробничих об'єктів. У свою чергу, умови оплати праці, запропоновані адміністрацією ВАТ “Mittal Steel Кривий Ріг”, не можуть влаштувати підрядників — на місяць робітникам пропонують платити приблизно по 100 у.е., хоча попередні власники платили по 300-400 у.е.

Джерело також відзначило, що фінансові асигнування в переозброєння і реконструкцію комбінату при нинішньому власнику суттєво зменшилися в порівнянні з аналогічними показниками 2004 і 2005 років. “За великим рахунком, на модернізацію устаткування, не говорячи вже про будівництво нових об'єктів, не виділяється ні копійки”, — заявив він.

“Складається враження, що адміністрація Нарендри Чодері проводить політику “відбивання” коштів, раніше витрачених на придбання комбінату. Про це свідчить те, що плани виробництва чавуна, руди й іншої сировини значно збільшилися, при цьому про виробничі можливості ніхто не думає, а виробництво готового металопрокату різко скоротилося. Адміністрація стала активно торгувати товарною заготівлею. Наприклад, на цьому тижні планується відправити перші 3 тис. тонн заготівлі по стандарту SAE у США, де розташовані підприємства Mittal Steel”, — повідомило джерело.

Наша довідка: 2 лютого 2006 р. ВАТ “Криворіжсталь” переіменоване у ВАТ “Міттал Стил Кривий Ріг”. 24 жовтня 2005 р. компания Mittal Steel Germany GmbH придбала 93,02% акцій ВАТ “Криворізький гірничо-металургійний комбінат “Криворіжсталь” за 24,2 млрд. гривень, що дорівнює 4,79 млрд. доларів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.