Росія стягує війська до грузинського кордону

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 30.09.2006 11:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1062

Міністр внутрішніх справ Грузії Вано Мерабішвілі заявив, що Росія розпочала передислокацію своїх армійських частин біля кордонів Грузії.

Міністр внутрішніх справ Грузії Вано Мерабішвілі

За словами Мерабішвілі, Росія готується в найближчі дні провести широкомасштабні маневри на Чорному морі. Міністр також стверджує, що Росія перекидає до грузинського кордону частини 58-ї армії, що дислокується на території Північної Осетії. Крім того, глава грузинського МВС повідомив про "певні рухи" на російській військовій базі в районі Ахалкалакі.

"Я нагадую своїм російським колегам, що подібне брязкання зброєю не личить демократичній державі. Такі дії неприйнятні для нас і для мене особисто", - заявив Мерабішвілі.

Грузинський міністр також заявив про те, що російські офіцери, заарештовані у Грузії за обвинуваченням у шпигунстві, справді є винними.

"Ми конкретно змогли довести, що російські офіцери проводили диверсійну діяльність на території Грузії. Кадри, що доводять це, уже передано пресі і були продемонстровані по всіх телеканалах світу. Там ясно видно, як ці офіцери передавали гроші і давали завдання громадянам Грузії. І як вони організовували протизаконні дії в Грузії", - заявив Мерабішвілі.

Росія евакуює своїх громадян із Грузії літаками МНС

Посол Росії в Грузії В’ячеслав Коваленко назвав відеоматеріали, що нібито доводять провину російських офіцерів, фальшивкою. За його словами, записи були змонтовані.

27 вересня грузинська поліція затримала 5 російських військових, а також 11 громадян Грузії. Пізніше один з росіян був відпущений, а іншим висунули офіційні обвинувачення в шпигунстві. МЗС РФ обвинуватив Грузію в провокації і виступив з вимогою негайно звільнити затриманих.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.