XIХ Міжнародний Гуцульський фестиваль

Автор/джерело -  © Karpaty.ua



Дата публiкацiї - 18.08.2011 23:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15004

27-28 серпня 2011 року в місті Косові та в селі Рожнів Косівського району буде проводитись XIX Міжнародний Гуцульський фестиваль. Основна мета дійства - відродження та збереження автентичного фольклору етнографічного регіону Гуцульщини, популяризації та вивчення духовного багатства українського народу.

Фестиваль також має на меті розвивати та популяризувати традиційні види народного мистецтва, звичаї, обряди етнічної групи українців – гуцулів, підвищення соціального і мистецького статусу автентичного фольклору, виявлення самобутніх творчих колективів, окремих виконавців та майстрів образотворчого і декоративно – ужиткового мистецтва.

27 серпня 2010 року в рамках фестивалю буде зорганізовано проведення науково-практичної конференції за участю науковців, краєзнавців, мистецтвознавців, представників влади, зацікавлених офіційних осіб від громадських організацій США, Канади, Бразилії, Аргентини, Великої Британії, Польщі, Румунії, Угорщини, Словаччини, Чехії, Молдови, Росії, Білорусії та інших зарубіжних країн.

У фестивалі беруть участь: фольклорно-етнографічні, хорові колективи, вокальні ансамблі та окремі виконавці, оркестри народних інструментів, троїсті музики, солісти-інструменталісти на гуцульських народних музичних інструментах, самодіяльні театри, читці-декламатори, гумористи, танцювальні колективи, силачі гуцульського краю, учасниці конкурсу "Красуня Гуцульщини”, майстри образотворчого, декоративно-ужиткового мистецтва, в репертуарі яких є твори на гуцульську тематику.

Останній раз у Косові Гуцульський міжнародний фестиваль (ХІІ-ий) проводився 27–29 вересня 2002 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.