Міліція Грузії показала своїм українським колегам, на честь їхнього професійного свята, як слід виконувати гасло “бандитам-тюрми”

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 20.12.2006 18:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1716

МВС Грузії вилучило так званий «общак» кримінального світу країни. Про це на прес-конференції 20 грудня заявив міністр внутрішніх справ Грузії Вано Мерабішвілі, коментуючи вранішній арешт 19 осіб, пов’язаних з кримінальним світом.

Міністр внутрішніх справ Грузії Вано Мерабішвілі

«Ми отримали інформацію, що в квартирі одного із затриманих був «общак». У нас є підозри, що ще близько 100 осіб пов’язані із затриманими сьогодні вранці. Це безпрецедентний випадок в колишньому СРСР, коли вилучено «общак» кримінального світу», - заявив міністр, повідомляє агентство “Новини-Грузії”.

Міністр внутрішніх справ назвав імена затриманих, серед яких троє співробітників департаменту із виконання покарань: Емзар Надірадзе, Леван Вачарадзе і Олександр Сулава. Крім того затримані Давид Сурмава, Леван Шпетішвілі, Мераб Чемія, Джуба Ахалбедашвілі, Гога Дабрундашвілі, Георгій Мігріаулі, Вахо Батіашвілі, Михайло Мкалавішвілі, Гога Нагліашвілі, Леван Каргишвілі, Марина Будзіашвілі, Отар Бієтрішвілі, Ніколоз Гордіашвілі, Давид Сонішвілі, Кеті Курумашвілі і Заза Чиквіладзе.

«Кримінальний світ отримав сильний удар, міністерства внутрішніх справ і юстиції переведені на надзвичайний режим роботи, а деякі підрозділи на казармовий режим», - заявив міністр.

«Я хочу всіх привітати, - це величезний крок в боротьбі проти кримінального світу, це буде найгірший Новий Рік для злочинного світу, який зазнав серйозної поразки», - резюмував Вано Мерабішвілі.

Сума кримінальної каси - т.з. «общаку», вилученого 20 грудня в результаті спецоперації МВС Грузії, досягає 100 тис. ларі (близько $ 55 тис). Про це заявив на прес-конференції 20 грудня керівник департаменту із виконання покарань МВС Грузії Бачо Ахалая.

«За загальними підрахунками, вилучена сума складає близько 100 тисяч ларі. Ця сума була зібрана кримінальними авторитетами, а також тими людьми, які за власним бажанням здавали гроші для підтримки «злодійського світу» і вносили їх до «злодійської каси». Ці кошти, врешті-решт, витрачаються лише на корупційні змови і кримінальну діяльність», - заявив Ахалая.

Співробітниками МВС також були вилучені списки, в яких «з використанням певного зашифрованого коду вказані дані про тих осіб, хто і коли вніс вказані гроші, коли отримав і так далі. «Йшов звичайний облік, і все це було систематизовано», - підкреслив Ахалая.

«Я хочу порадити тим людям, які намагаються яким-небудь чином підтримати кримінальний світ, особливо фінансовим шляхом, хай вони не прагнуть вносити гроші до цих кас, оскільки ці гроші, як всі бачать, все одно опиняться у нас», - відзначив Ахалая.

«Общаком», як відомо, називається нелегальний фонд взаємодопомоги увязнених. Може складатися з грошей, продуктів, речей. За тюремними законами внески в «общак» повинні робитися виключно на добровільній основі авторитетними кримінальними злочинцями. Кошти «общаку» використовуються на загальні потреби, зокрема, на допомогу увязненим злочинцям, що відбувають покарання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.