Компанія Ахметова відмовилася від зведення торгового центру на Андріївському

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 11.04.2012 15:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17212

Компанія Ріната Ахметова, яка знесла на Андріївському узвозі три історичні будівлі, відмовляється від зведення на цьому місці торгово-офісного центру.

Про це заявив генеральний директор компанії ЕСТА Холдинг Микола Нестеренко.

"Ми прийняли принципове рішення відмовитися від будівництва торгово-офісного центру на вулиці Фролівській. Замість нього ми запропонували міській владі збудувати на території колишньої фабрики "Юність" малоповерховий арт-простір, який повністю зберігатиме дух Андріївського узвозу", - сказав він.

"Ми готові протягом найближчого місяця винести проект організації такого арт-простору на всестороннє громадське обговорення. Після завершення будівництва ми готові передати цей арт-простір в управління міськими громадськими та творчими організаціями", - додав Нестеренко.

Він ще раз заявив, що компанія не зносила історичний будинок за адресою Андріївський узвіз 10а.

"Цей проект (торгово-офісного центру) мав бути розташований на території колишньої фабрики "Юність "за адресами: вул. Фролівська 9-11 і Боричів тік 35. І не має жодного відношення до будівлі за адресою Андріївський узвіз 10а. Ми придбали цю територію у французьких інвесторів разом з необхідною проектною документацією", - заявив Нестеренко.

Окрім цього, за його словами, компанія прийняла рішення до завершення діалогу з громадськими організаціями та активістами не приступати до зведення будівлі, "обмежившись виключно проведенням демонтажних робіт".

За його словами, отримавши в процесі діалогу з громадськими організаціями та активістами негативну реакцію на будівництво торгово-офісного центру на Фролівській, компанія ще місяць тому звернулися до КМДА "з ініціативою перепрофілювати проект під будівництво некомерційного малоповерхового арт-простору, узгодженого з місцевими громадами і творчими організаціями і який повністю зберігає дух Андріївського узвозу".

"Крім цього, ми попросили Київську адміністрацію допомогти нам підібрати інший майданчик в місті для будівництва сучасного торгово-офісного центру", - заявив гендиректор ЕСТА Холдинг.

Нагадаємо, 10 квітня в соціальних мережах з’явилася інформація про знесення трьох історичних будинків на Андріївському узвозі в межах проекту із будівництва офісного комплексу "Андріївський".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.