Від стихії постраждали тисячі сімей у Східній Грузії, у кількох районах знищено урожай та загинула домашня живність

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.07.2012 12:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17946

Кілька тисяч сімей постраждали від сильного дощу і буревію в Гурджаанському, Телавському і Лагодехському районах регіону Кахеті (Східна Грузія), повідомляє в четвер, 19 липня регіональне інформагентство «Інформаційний центр Кахеті».

Гурджаані після стихії

За повідомленням агентства, в населених пунктах зазначених районів знесені дахи та зруйновані стіни житлових будинків, частина з яких була затоплена. Розгул стихії стався в ніч на четвер.

"У всіх селах знищений урожай, загинули домашня птиця та худоба. В села не подається електроенергія, зруйновані дороги, не працюють пекарні", - йде мова у повідомленні ІА.

За повідомленням Центру, в результаті стихії постраждали шістнадцять осіб, яких було доставлено до Телавської лікарні.

Президент Грузії Михайло Саакашвілі прибув до постраждалого від стихії Телаві

Саакашвілі створив на місці штаб з ліквідації наслідків стихії. Президент зобов’язав місцеві влади за сприяння міністерств якомога швидше усунути наслідки стихії.

В результаті стихії сьогодні вночі найбільше постраждало місто Телаві в регіоні Кахеті в Східній Грузії. Крім сильної зливи та граду, містом пройшовся ураган, в результаті чого місто лишилося без електроенергії та води. Також знесені дахи майже всіх багатоповерхівок та місцевого театру.

Ураган зруйнував прибудови декількох будинків і одного готелю, де перебувала знімальна група з Боллівуда. Завдяки щасливому випадку ніхто з людей не постраждав.

Сьогодні ж в Телаві пройде засідання уряду Грузії, на якому будуть обговорювати шляхи усунення наслідків стихії.

В результаті стихії постраждав також і інший регіон Східної Грузії - Самцхе-Джавахеті. В результаті граду і сильного дощу в Ахалцихе і Вале були затоплені кілька будинків і загинула домашня птиця.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.