Саакашвілі визнав перемогу опозиції на виборах за партійними списками

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 1.10.2012 21:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18540

Президент Грузії Михайло Саакашвілі визнав перемогу опозиції на виборах в грузинський парламент за партійними списками, але заявив, що правляча партія лідирує у одномандатних округах.

Новий будинок парламенту Грузії в Кутаїсі

"Ми повинні навчитися працювати разом, незважаючи на напружену передвиборчу кампанію", - сказав М.Саакашвілі, виступаючи по телеканалу "Руставі-2".

Він назвав виборну кампанію не тільки напруженою, але і "емоційною", і "трохи брудною". При цьому глава держави зазначив, що передача повноважень новому парламенту повинна відбутися цивілізовано.

"Я, як президент, є гарантом того, що передача повноважень новому парламенту здійсниться безболісно в рамках конституції і демократії", - сказав М.Саакашвілі.

Він додав, що за партійними списками опозиція перемагає за рахунок виборців в Тбілісі.

Вибори в парламент проходили в понеділок. З 150 депутатів 77 обиралися за пропорційною системою, 73 - за мажоритарними округами. Це голосування, під час якого на чотирирічний термін обиралися 150 народних представників, викликає особливий інтерес, тому що вже наступного року, після виборів президента, в країні зміниться суспільно-політичний лад, за якого парламент і уряд, зокрема прем’єр, отримають значно більше повноважень.

Зазначимо, що новообраний парламент Грузії свою роботу розпочне в парламентській столиці Грузії - в місті Кутаїсі, де побудовано нову будівлю Парламенту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.