За неприбрані вулиці можуть звільнити голів райадміністрацій столиці

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 24.01.2013 14:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19608

Київська міська адміністрація повідомляє, що вирішується питання про звільнення голів трьох районних адміністрацій (Голосіївської, Святошинської, Подільської) у зв’язку з незадовільною роботою з прибирання територій від снігу та ожеледі.

Крім того, прийняте рішення про звільнення чотирьох директорів житлових організацій міста за недбале ставлення до своїх професійних обов’язків. Зокрема, керівник КП РЕО-2 (Святошинський район), КП ЖЕО-103 (Голосіївський район), КП ЖЕО-301 (Деснянський район) та КП Дирекція (Солом’янський район).

"Незважаючи на те, що центральні вулиці міста були очищені, ми не задоволені загальною ситуацією з ліквідації ожеледиці на прибудинкових територіях, тротуарах, провулках. За температури повітря -5 ішов дощ і Київ - 835 квадратних кілометрів - перетворився на суцільну ковзанку. Відверто кажучи, забезпечити одночасне посипання тротуарів піщано-соляною сумішшю у такому великому місті - нереально", - заявив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

За його словами, комунальники у першу чергу забезпечили постійний рух громадського транспорту і безперебійну роботу всіх закладів соціальної сфери. "Це все було зроблено вночі. Однак не вистачило часу для того, щоб повністю організувати безпечне пересування киян по місту... І в тих ситуаціях, коли посадові особи знехтували своїми обов’язками, вони повинні відповісти за халатність", - додав Мазурчак.

Він зазначив, що протягом двох діб у всіх районах столиці працювали 102 інспектори, які надали звіти з фотофіксацією. "За цей період за неналежне прибирання ожеледі та снігу було вручено 837 приписів та складено 215 протоколів про адміністративні правопорушення. Як наслідок - низка посадових осіб комунальних служб отримала догани. Відповідальні особи будуть притягнуті до відповідальності, аж до звільнення", - заявив чиновник.

За інформацією call-центру (15-51), 23 січня зі скаргою про незадовільне прибирання снігу та льоду звернулися 562 мешканці міста. Найбільше скарг надійшло від мешканців Солом’янського (45) та Голосіївського (43) районів.

Як повідомлялося раніше, 22 січня до лікарень Києва звернулося 579 осіб, постраждалих від ожеледиці. Це в чотири рази більше від середніх показників у місті.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.