У Гамбурзі художник збудував міст зі світла

Автор/джерело -  © Gazeta.ua



Дата публiкацiї - 22.03.2013 17:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20179

Цілий рік, починаючи з 22 березня, мешканці та гості Гамбурга зможуть спостерігати в небі над цим портовим німецьким містом щовечірню світлову інсталяцію «Crossing the Elbe».

Британський художник Ентоні Макколл представляє свій новий проект «Crossing the Elbe» - «Стрибок через Ельбу»

Прем’єра проекту приурочена до відкриття міжнародної будівельної ярмарки IBA Hamburg.

Автор інсталяції - британський художник-авангардист і режисер Ентоні Макколл (Anthony McCall), зараз живе в США. Він здобув широку міжнародну популярність в 70-х роках минулого століття. У 1977 році брав участь у виставці documenta, - що проходить в німецькому місті Кассель раз на п’ять років найважливішому огляді сучасного мистецтва у світі.

На цей раз в Гамбурзі за допомогою потужних прожекторів, встановлених в декількох місцях міста, Ентоні Макколл зв’яже берега Ельби, побудувавши в небі своєрідний міст з яскравих світлових променів.

Прожектори розташовані на редакційній будівлі тижневика Spiegel, висотному бетонному бункері часів Другої світової війни (Energiebunker Wilhelmsburg) і музеї сучасного мистецтва Sammlung Falckenberg.

Світлові шоу будуть починатися кожен день через півтори години після заходу сонця і тривати рівно 21 хвилину. Протягом року напрям променів в горизонтальній площині буде зміщуватися так, щоб охопити нові частини міста. У гарну погоду промені можна буде спостерігати з відстані 15 кілометрів, а в дощ і туман буде виникати ефект розсіяного світла.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.