Нова технологія влади? Одарченка можуть позбавити депутатського мандату

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 13.04.2013 20:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20404

В Окружному адміністративному суді Києва знаходиться провадження щодо позбавлення мандата народного депутата від «Батьківщини» Юрія Одарченка.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив сам Одарченко, передає прес-служба «Батьківщини».

За його словами, позивачем у справі виступає фізична особа, яка вимагає від Центральної виборчої комісії скасувати депутатські повноваження на підставі нібито сумісності займаних посад.

«Позов поданий до адмінсуду жителем Донецька на прізвище Горбатий, який стверджує, що я є членом правління якогось ТОВ «Донецькаква» і не можу займатися депутатською діяльністю через сумісництво. Обґрунтуванням цих слів є фальшовані протоколи засідання правління, датовані 2012 роком», - сказав Юрій Одарченко.

На його думку, «цей позов - ніщо інше, ніж нова схема виключення впливових опозиціонерів з політичного процесу».

Народний депутат вважає, що позбавлення мандату, скоріш за все, відбуватиметься у прискореному режимі.

«Про це свідчить швидкість «роботи» судових органів, які, отримавши позов 1 квітня, виноситимуть рішення 17 числа цього ж місяця», - зазначив Одарченко, додавши, що він дізнався про існування позову випадково і не отримував жодних повісток з суду.

«Режим секретності та космічної швидкості роботи українських судів можливий тільки за умови попереднього «замовлення» владою відповідача. Я розцінюю це як політичну розправу і пов’язую нинішню провокацію з активною моєю та моєї київської команди діяльністю» - наголосив Юрій Одарченко.

За його словами, позбавлення статусу народного депутата з подальшою «експлуатацією в потрібний момент» Кримінально-процесуального кодексу – це, в першу чергу, удар по столичному осередку «Батьківщини».

«Напередодні місцевих виборів у Києві, позбавлення мене недоторканості як голови парторганізації з подальшим взяттям під варту або відстороненням від посади надасть можливість владі повторити львівський варіант виборів. Виходячи з того, що тільки голова осередку «Батьківщини» може візувати рішення партії, «Батьківщину» можуть просто усунути з виборчого процесу», - вважає депутат.

Одарченко повідомив, що ані він сам, ані члени команди київської «Батьківщини» не перестануть займатися опозиційною діяльністю і захищати інтереси киян.

«Якщо це ще й зведення рахунків за рейтинг «Батьківщини» на парламентських виборах, то я вважатиму за честь, що влада вирішила помститися мені та моїм колегам за свій грандіозний програш у Києві» - зауважив народний депутат.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.