СБУ затримала депутата від КПУ, який суміщав депутатство з диверсійною діяльністю на користь Росії

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 7.04.2015 13:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24841

На Дніпропетровщині співробітники Служби безпеки України припинили злочинну діяльність депутата однієї з районних рад від фракції комуністів, який організував диверсійну групу та планував вчинення терористичних актів на території області.

Про це повідомляє прес-центр СбУ.

Встановлено, що мешканця смт. Широке Дніпропетровської області навесні минулого року був завербований в Криму представниками російських спецслужб. За їхнім завданням зловмисник встановив контакт з бойовиками терористичних організацій т.зв. «ДНР» та «ЛНР» і передавав їм через соціальні мережі інформацію про переміщення української військової техніки.

Головним завдання депутата від комуністів було формування диверсійної групи для вчинення терактів на транспортних магістралях, біля адміністративних будівель органів державної влади, військових комісаріатів та волонтерських центрів м. Кривий Ріг Дніпропетровської області.

Під час обшуку у помешканні затриманого вилучено перероблену під бойову травматичну зброю, гранати «Ф-1», балаклави, комп’ютерну техніку із матеріалами, що підтверджують його злочинну діяльність

Слідчими УСБУ у Дніпропетровській області розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчі дії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.