Найпопулярніший пошуковик Google може викликати розвиток деменції

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 7.12.2017 03:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28135

Щоб мозок нормально працював, ним потрібно користуватися і не перекладати розумову роботу на інших, а особливо - Інтернет. А також не забувати про тістечка, цукерки і солодку каву.

Як повідомляє The Daily Mail, сучасні люди перестають користуватися своєю пам’яттю, атрофуючи тим самим мозок. Вони в усьому покладаються на інтернет.

Про це попереджає професор Френк Ганн-Мур, директор з досліджень в Школі біології при Університеті Сент-Ендрюс. За словами професора, зараз з людством у певному сенсі проводиться масштабний експеримент. Зрозуміти, як пошукові системи вплинули на людей, можна буде тільки через певний час.

Він підкреслює: щоб мозок нормально працював, ним потрібно користуватися і не перекладати розумову роботу на інших. Беручи до уваги, що люди почали жити довше, варто очікувати зростання числа хворих на деменцію, говорить професор.

Брак цукру також призводить до розумових розладів

А інше дослідження показало однозначний зв’язок нестачі цукру і когнітивних порушень. Ще до появи перших ознак зниження когнітивних здібностей рівень цукру в мозку починає падати. Щоб заповнити нестачу цукру, в мозку починає накопичуватися фосфорильований тау-білок.

Відомо, що тау-білок формує клубки, що блокують проходження поживних речовин через нервові клітини. Підсумок - смерть нейронів і деменція. Було встановлено: скупчення фосфорильоанного тау-білка відбувається з активацією сигнального шляху P38 кіназу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.