Перший міжнародний водний форум «Борисфен-2018»

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.06.2018 22:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28763

З метою привернення уваги до її критичного екологічного стану й інших водних об’єктів України, поліпшення якості питної води та здійснення державної політики у сфері водопостачання й водовідведення, реалізації проектів з енергоефективності та енергозбереження у галузі водопровідно-каналізаційного господарства відбудеться Перший міжнародний водний форум «Борисфен-2018»

Річка Дніпро - головна водна артерія України, що забезпечує водою 70% населення країни, сьогодні опинилася на межі гідроекологічної кризи.

Тож з метою привернення уваги до її критичного екологічного стану й інших водних об’єктів України, поліпшення якості питної води та здійснення державної політики у сфері водопостачання й водовідведення, реалізації проектів з енергоефективності та енергозбереження у галузі водопровідно-каналізаційного господарства до Міжнародного дня Дніпра відбудеться Перший міжнародний водний форум «Борисфен-2018».

Програма форуму передбачає проведення конференції, спеціалізованої виставки сучасних технологій у галузі водопровідно-каналізаційного господарства, екології та відновлюваної енергетики.

Мета форуму: на підставі обговорення й обміну досвідом розробити стратегію щодо раціонального використання водних ресурсів, сприяння захисту водойм, поступового впровадження передових технологій відновлюваної енергетики у водопровідно-каналізаційне господарство.

Завдання форуму: всебічний аналіз проблематики водопровідно-каналізаційного господарства, розробка й реалізація реальних проектів із модернізації очищення стічних вод та заміни обладнання, що дозволить поліпшити якість питної води й заощадити на енерговитратах, розробка перспективних проектів та механізмів, стосовно залучення коштів інвесторів, міжнародних фінансових установ, підвищення екологічної безпеки та охорони навколишнього середовища, створення стимулів та умов для переходу галузі ВКГ на раціональне використання й економне витрачання енергоресурсів, мінімізації техногенного впливу стічних вод на водні ресурси.

Місія форуму: привернення уваги до нагальних проблем галузі водопровідно-каналізаційного господарства, екологічного стану водних об’єктів, раціонального використання водних ресурсів, збереження та захист водного середовища, зменшення споживання реагентів та електроенергії, що сприятиме позитивному впливу на навколишнє середовище та впровадження альтернативних джерел енергії..

Форум присвячено актуальним питанням водопровідно-каналізаційного господарства, підвищенню якості послуг із водозабезпечення та водовідведення, обговоренню реальних дій для залучення інвестицій у галузь ВКГ та пошуку шляхів збереження водних джерел.

У рамках форуму відбудуться окремі панелі, які дозволять акцентувати увагу на проблемах галузі водопровідно-каналізаційного господарства, стані екології, необхідності впровадження енергоефективних та енергоощадних технологій.

У заході візьмуть участь народні депутати України та депутати Дніпропетровської обласної ради, представники центральних та регіональних органів державної влади і місцевого самоврядування, науково-дослідних установ, міжнародних інвестиційних організацій, вітчизняні та міжнародні експерти в галузі водопровідно-каналізаційного господарства.

Організатор заходу: управління житлово-комунального господарства та комунальної власності Дніпропетровської обласної ради.

Співорганізатори заходу: ГО ,,Агенція регіонального розвитку та інвестицій”, КП ,,Агенція з управління проектами” ДОР”, ГС ,,Українська асоціація питної води ,,Борисфен” за участю Інституту проблем природокористування та екології НАН України.

Форум відбудеться 6 - 7 липня 2018 року за адресою: Дніпропетровська область, Новомосковський р-н, с. Піщанка, вул.Чкалова, 60-А, Еко-готель ,,Ліс на Самарі”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.