ЦВК встановила результати голосування 31 березня і оголосила другий тур

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 8.04.2019 10:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29593

Центральна виборча комісія оприлюднила остаточні результати першого туру виборів.

Так, на чергових виборах Президента України до другого туру виходять шоумен Володимир Зеленський та чинний глава держави Петро Порошенко.

Згідно з підрахунками, за Зеленського голоси віддали 30,24% виборців. За Порошенка проголосували 15,95% виборців. Юлія Тимошенко набирає 13,4%, Юрій Бойко - 11,67%, Анатолій Гриценко – 6,91%, Ігор Смешко – 6,04%, Олег Ляшко – 5,48%. Олександра Вілкула підтримали 4,15% виборців, Руслана Кошулинського - 1,62%. Інші кандидати набирають менше як 1%.

Показовим є і те, що результати виборів співпали з соціологічними дослідженнями, екзит-полами телеканалів і штабів кандидатів, паралельними підрахунками спостерігачів від громадських організацій. За це хочеться подякувати членам всіх комісій і працівникам секретаріату ЦВК, які весь цей період відповідально виконували свою роботу і зробили все, щоб встановлення результатів було проведено якісно і оперативно", - зазначила голова ЦВК Тетяна Сліпачук.

"Сьогодні ми завершили один з найважливіших етапів виборчого процесу виборів Президента України. Перед нами стояло гранично відповідальне і важливе завдання – зафіксувати результати народного волевиявлення у день чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року. І ми це зробили. При чому в рекордно короткий термін – за сім днів цього не робили ніколи", - зауважила Сліпачук.

Відсьогодні, 8 квітня, громадяни мають право брати участь в агітаційних кампаніях за кандидатів у президенти.

Про це на брифінгу поінформувала голова Центральної виборчої комісії Сліпачук.

"Є дуже важливим, що з 8 квітня дня наші кандидати мають можливість юридично, і наші громадяни мають можливість, брати участь в агітаційній кампанії кожного з кандидатів. Це також є важливим питанням, оскільки до цього така передвиборна агітація була не в межах чинного законодавства", - сказала Сліпачук.

Крім того, вона додала, що прийняття такого рішення щодо другого туру дає можливість кандидатам розпочати направлення до ЦВК подання щодо складу окружних виборчих комісій: "Це дуже важливо, тому що 8 квітня останній день, і ми фактично розблокували юридично цей процес".

За матеріалами Укрінформу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.