У Росії закрили район Білого моря після вибуху на військовому полігоні

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 8.08.2019 21:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29986

Після вибуху на військовому полігоні в Росії район Білого моря закрили на місяць для судноплавства. У місті Сєверодвінськ зафіксували короткострокове підвищення радіаційного фону.

Після вибуху на військовому полігоні в Архангельській області Росії у місті Сєверодвінськ, що розташоване неподалік, було зафіксовано підвищення радіаційного фону. Підвищення, зареєстроване у четвер, 8 серпня, було короткостроковим, повідомила прес-служба адміністрації міста, передає інформагенція "Інтерфакс". Згодом, згідно з повідомленням, фон нормалізувався.

Після інциденту влада вирішила закрити для судноплавства акваторію Двінської затоки Білого моря поблизу полігону. Заборона триватиме місяць, повідомив заступник капітана морського порту "Архангельск" Сергій Козуб.

У четвер мешканцям Сєверодвінська, розташованого у 40 кілометрах від полігону, рекомендували не виходити на вулицю через підвищення радіаційного фону.

Водночас Росспоживнагляд повідомив, що не спостерігає небезпечних для населення рівнів забруднення в Сєверодвінську після вибуху.

Внаслідок вибуху реактивної установки на військовому полігоні в Архангельській області в четвер, 8 серпня, загинули двоє осіб і ще шестеро поранені.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.