Політв’язні Кремля розповідають. Звільнені моряки розповіли про морський перехід і полон

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.09.2019 18:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30085

Звільнені з російського полону моряки готові продовжити службу у лавах Збройних Сил України.

Про це повідомив під час пресконференції в Укрінформі командир 1-го дивізіону кораблів охорони рейду морського командування Денис Гриценко.

“Усі 24 військовослужбовці готові продовжити службу у лавах Збройних Сил України... Ми є військовослужбовцями Збройних Сил і цим пишаємося. Якщо треба буде поїхати і виконувати завдання за призначенням, то я готовий зараз це зробити. І я на сто відсотків упевнений, що і решта хлопців також”, - сказав він.

На запитання, чому моряки не відкривали вогонь у відповідь по противнику, Гриценко відповів: “Ми йшли виконувати завдання не з метою застосовувати зброю. Це був мирний перехід. Це була позаштатна ситуація не спланована ні тією, ні іншою країною. І рішення треба було ухвалювати на місці. Я ухвалив таке рішення”.

За словами Гриценка, морський перехід судна з порту Одеси до Бердянська був плановим і моряки були попереджені про можливі провокації з боку РФ.

"Звичайно, ми люди військові, і щодо всіх питань, що траплялося під час переходу, всіх дій, які були задіяні мною як керівником, ми тримали зв’язок з командуванням (ВМС України — ред).", - сказав Гриценко.

Стосовно змісту перемовин з командуванням і отриманих наказів він поінформував, що наразі з цього питання проводиться службове розслідування.

Гриценко спрогнозував, що після його завершення громадськість повідомлять про результати.

"З перших годин після затримання це було психологічне навантаження - давили всіма наявними методами. Тобто хлопців по одному виводили і казали: "Вас уже там посадили", "Вас послали на забій". Давили психологічно. Там були психологи і адвокати, які казали, що треба падати в коліна судді, цілувати мантію, казати, що ти винен, і тоді з вами буде щось добре", - сказав Гриценко.

Він додав, що після того, як у справу зайшла колегія адвокатів і була вироблена стратегія захисту керівництвом держави, ситуація стабілізувалася, і "всі хлопці відчули, що вони мають щит".



За матеріалами Укрінформу


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.