Уряд вніс зміни до Плану понад 2000 заходів з виконання Угоди про асоціацію України з ЄС

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.11.2019 13:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30279

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, якою вніс зміни до Плану заходів з виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Оновлений план враховує поглиблення двосторонніх відносин Україна – ЄС та низку ухвалених двосторонніми органами асоціації рішень за останні роки. План заходів спрямований на виконання цілей Програми діяльності Уряду, а саме досягнення відповідності України критеріям членства в Європейському Союзі, повідомила урядова пресслужба.

Оновлений документ актуалізує, доповнює та узгоджує завдання із правом ЄС, яке динамічно розвивається. Завдання, які були оновлені, відносяться до таких сфер:

- митна і фінансова політика, оподаткування, підприємництво, фінансові послуги та конкуренція;

- юстиція, соціальні та гуманітарні питання;

- транспорт;

- енергетика та енергоефективність;

- цифрова сфера, наука, технології та інновації;

- природокористування та інші.

Рішення Уряду дозволяє «перепрошити» програмне забезпечення для операційної системи європейської інтеграції України. Це пришвидшить рух України до ЄС, паралельно зробить такий рух більш прозорим, а владу – реально підзвітною громадянам України.

Нагадаємо, Уряд також відкрив для громадськості доступ до «Пульсу Угоди» – онлайн-системи моніторингу реалізації Плану заходів з виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.