Поліція розігнала протести під українським парламентом

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 17.12.2019 15:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30347

Біля Ради відбулися протести проти ухвалення закону про ринок землі. Між представниками “Національного корпусу” та поліцейськими сталися сутички. Згодом правоохоронці розігнали демонстрантів.

У Києві у вівторок, 17 грудня, біля Верховної Ради України проходять чотири акції протесту. Учасники однієї з них мітингували проти ухвалення парламентом закону про ринок землі.

Серед них були і представники націоналістичної організації "Національний корпус". Вони намагалися встановити намети. Коли поліцейські запитали, чи є у них відповідний дозвіл на їхнє встановлення, почалися сутички. Представники "Національного корпусу" обилили поліцейських зеленкою, а ті відповіли сльозогінним газом, повідомило "Громадське".

Пізніше правоохоронці розігнали протестувальників біля будівлі Верховної Ради. Поліція почала відтісняти учасників акції з проїжджої частини вулиці Грушевського та наступати на протестувальників. Ті у відповідь почали кидати в поліцейських пляшки та інші предмети, передає агенція "Українські новини".

Мітингувальники залишили проїжджу частину вулиці Грушевського і перемістилися на площу Конституції. Пізніше силовики стали розганяти мітингувальників і на площі. Правоохоронці затримували деяких учасників акції протесту. Раніше цього ж дня двоє поліцейських постраждали через бійку біля Ради.

Нагадаємо, 13 листопада Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт про скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.