Дивний збіг. 22 квітня загальноросійське голосування змін до Конституції і 150 років з дня народження Леніна

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 27.02.2020 13:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30529

Президент Росії Володимир Путін погодився з пропозицією провести загальноросійське голосування щодо поправок до Конституції країни 22 квітня.

Про це 26 лютого повідомив співголова робочої групи з підготовки поправок Павло Крашенинников, а пізніше підтвердив речник Путіна Дмитро Пєсков, повідомляє Радіо Свобода.

Раніше серед можливих дат називали 12 квітня. Також влада Росії раніше пообіцяла, що день голосування буде вихідним: у Кремлі розраховують, що таким чином на дільниці прийде більше людей.

Путін оголосив про плани щодо внесення поправок до Конституції Росії під час послання Федеральним зборам 15 січня 2020 року.

20 січня законопроєкт про поправки внесли до Держдуми, і вже 23 січня депутати розглянули його в першому читанні. Однак остаточну версію поправок ще допрацьовують.

Серед пропонованих змін:

- пріоритет російських законів над нормами міжнародного права;
- обмеження на можливість обійняти високі посади для осіб, що коли-небудь мали друге громадянство або дозвіл на проживання в іншій країні;
- заборона вищим посадовим особам мати рахунки або інші активи за кордоном (свою згоду з цією поправкою Путін підтвердив 26 лютого);
- заборона одній людині перебувати на посаді президента більше ніж два рази;
- індексація пенсій і соціальної допомоги.

Від “Аратти”: як відомо, вождь більшовиків Володимир Ульянов (Ленін) народився 22 квітня 1870 року і похований у мавзолеї на центральній площі Москви, біля Кремля.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.