Агентство Fitch погіршило прогноз для України

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 23.04.2020 17:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30662

Міжнародне рейтингове агентство Fitch залишило незмінним рейтинг України на рівні В, але змінило прогноз з «позитивного» на «стабільний».

За прогнозами агентства, оприлюдненими 22 квітня, на тлі пандемії коронавірусу, українська економіка впаде на 6,5% цього року, але в 2021 році відновиться на 3,5%.

Серед позитивних рис економіки України у часи пандемії агентство відзначило відносно невелику залежність країни від туризму, порівняно диверсифікований експорт ресурсів.

Зниження світових цін на нафту також є позитивом для України, яка є чистим імпортером нафти. В основі прогнозу - успішна співпраця України з МВФ.

Безпрецедентний світовий шок через пандемію COVID-19 позначився на зростанні України та бюджеті і частково скасує такі досягнення, як зменшення боргового навантаження та нестабільності зростання, йдеться у повідомленні агентства.

Дефіцит бюджету України цього року становитиме 7,1%, значно перевищивши цільовий показник у 2,1%. Бюджет постраждає через зменшення податкових надходжень на тлі охолодження економіки, зростання витрат на охорону здоров‘я та соціальне забезпечення а також формування фонду з подолання коронавірусу, обсяг фінансування якого складе 1,6% ВВП.

Досягнення домовленості з МВФ є необхідним фактором для забезпечення бюджетних потреб, вважають експерти.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.