МЗС України прокоментувало ситуацію, яка виникла з призначенням Саакашвілі

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 8.05.2020 17:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30695

Надзвичайного і Повноважного посла Грузії в Україні Теймураза Шарашенідзе не відкликали з України, а викликали для консультацій до столиці. Це не щоденна, але звична практика в дипломатичній роботі.

Про це заявило МЗС України у коментарі.

"Ми не вбачаємо у цьому рішенні жодної загрози для відносин між нашими дружніми державами. У нас багато спільних позицій і спільних викликів.

Водночас, подолання епідемії та стабілізація економіки є спільними завданнями для всіх європейців. Ці виклики вимагають від Уряду України нових підходів і нестандартних рішень. Міхеїл Саакашвілі - громадянин України, має великий досвід та значні досягнення у здійсненні реформ, які широко визнані у світі.

Відтак ми закликаємо наших грузинських друзів та партнерів зважати на викладені аргументи та не ставити двосторонні відносини у залежність від процесу реформ в Україні.

Розвиток українсько-грузинського стратегічного партнерства - це воля наших народів і ми робитимемо все для, того, щоб його всебічно підтримувати". - запевняє МЗС.

Як повідомлялося раніше, Надзвичайного і повноважного посла Грузії в Україні Теймураза Шарашенідзе відкличуть до Тбілісі для консультацій, повідомив голова МЗС Грузії Давид Залкаліані.

Залкаліані підкреслив, що наразі не йдеться про розрив дипломатичних відносин з Україною чи перегляд стратегічного партнерства між країнами.

Коментуючи призначення, Залкаліані заявив про «понижений рівень посади, спочатку запропонованої Саакашвілі». Він припустив, що це може бути пов’язано зі скептичним ставленням до персони Саакашвілі серед політикуму України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.